Pierre Gasly uitzinnig na eerste Alpine-podium: Wat een race!

Pierre Gasly Alpine Abu Dhabi test 2022

Pierre Gasly is in extase na het behalen van de derde plaats tijdens de Grand Prix van Nederland. Het is voor de Franse coureur zijn eerste podium voor het team van Alpine.

"Ik wil gewoon zeggen LET'S GO! Wat een race.", laat Gasly weten na afloop. De Alpine-coureur ging vanaf P12 van start en dook, toen hevige regen losbarste direct na de formation lap, als een van de eersten naar binnen voor intermediates. Hij profiteerde enorm en streed langere tijd streed met Zhou en Alonso voor een podiumplaats.

"Terugkeren na de zomerpauze en het is niet het makkelijkste deel van het jaar geweest. Gewoon proberen om race na race te verbeteren. Het was goed om wat tijd vrij te hebben en meteen weer in het racen te duiken. Ik ben dolblij voor al mijn teamleden dat we P3 hebben behaald."

Penalty

Pierre Gasly passeerde als vierde de finishlijn, maar zijn uiteindelijke positie werd derde nadat Sergio Perez een tijdstraf van vijf seconden kreeg voor te hard rijden in de pitstraat. Een penalty die Gasly eerder zelf ook moest innen.

"Ik was behoorlijk teleurgesteld toen ik een straf van vijf seconden kreeg in het begin van de race, dus ik dacht dat het 1-1 stond. Toen heb ik zo hard mogelijk gepusht om binnen vijf seconden te blijven en het is me gelukt. Het was een erg lange race, zeer uitdagend van start tot finish."

Lees ook: Max Verstappen evenaart record negen zeges op rij op nat Zandvoort: Een ongelooflijke sfeer

Lees ook: Fernando Alonso behaalt tweede plaats in Zandvoort: Ik vertrouwde vandaag de auto

Lees ook: Race Gemist: F1-Nederland

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden