Pietro Fittipaldi test- en reservecoureur Haas in 2021

fittipaldi

Pietro Fittipaldi is ook in 2021 de test- en reservecoureur voor Haas. De 24-jarige Braziliaan reed afgelopen seizoen twee races voor het team wegens een blessure van Romain Grosjean.

Fittipaldi was bij het grootste deel van de races aanwezig in 2020. Tijdens de Grand Prix van Bahrein raakte Grosjean geblesseerd, waardoor Fittipaldi tijdens de Grands Prix van Sakhir en Abu Dhabi deelnam aan de races voor Haas. Hij eindigde respectievelijk 17de en 19de. Pietro is de kleinzoon van Emerson Fittipaldi, die twee keer kampioen werd in de Formule 1 en de Indy 500 tweemaal won. De reservecoureur van Haas reed eerder al onder meer in de Formule V8 3.5, Formule Renault en Indycar.

fittipaldi-2-1-700x467
© Andy Hone / LAT Images

Derde seizoen met Haas

Fittipaldi begint in 2021 aan zijn derde seizoen bij het team van Haas. "We zijn allemaal blij dat we de samenwerking met Pietro Fittipaldi verlengen", zegt teambaas Guenther Steiner. "De rol van test- en reservecoureur houdt in dat je op zeer korte termijn opgeroepen kan worden en dat bleek voor Pietro het geval te zijn in Bahrein aan het einde van het seizoen. Ondanks dat hij weinig tijd had om zich voor te bereiden, heeft hij een solide prestatie geleverd. Hij heeft bewezen geduldig te zijn en deed wat we van hem vroegen. We kijken ernaar uit om weer met Pietro samen te werken en hem het hele jaar weer bij ons te hebben."

"Ik ben heel blij om voor het derde jaar samen te gaan werken met Haas F1 team", zegt Fittipaldi. "Ik ben Gene (Haas, red.) en Guenther dankbaar voor de kans. Ik werk nu al een aantal jaar samen met de engineers en het voelt als één grote familie bij Haas. De races die ik vorig jaar heb gereden hielpen mij bij het krijgen van meer ervaring. Ik weet zeker dat dit ervoor zal zorgen dat ik het team beter kan helpen. Ik kijk uit naar het nieuwe seizoen en ik heb er zin in om mijn samenwerking met Haas voort te zetten."

Lees ook: Haas kan motor pas vlak voor wintertest installeren

Lees ook: Kevin Magnussen sluit invalbeurt bij Haas F1 uit

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden