Pijnlijk Vegas weekend voor AlphaTauri-coureurs

AlphaTauri Las Vegas Ricciardo

Het was een teleurstellend weekend voor AlphaTauri tijdens de Grand Prix van Las Vegas. Daniel Ricciardo kwam niet hoger dan een veertiende stek, terwijl Yuki Tsunoda het moest bekopen met een DNF.

"Ik was eigenlijk optimistisch toen ik aan de race begon", geeft Ricciardo toe na afloop tegenover F1.com. "Ik wist waar we dit weekend last van hadden; het was gewoon moeilijk om de banden aan de praat te krijgen. Dus ik wist dat de start moeilijk zou zijn en toen alles een beetje gesetteld was, dacht ik dat we in staat zouden zijn om in een ritme te komen, maar dat was niet het geval.

"Ik werd ingehaald aan de buitenkant van bocht 3 en de buitenkant is het erg glad, dus dat er voor hen nog steeds meer grip was... Het was behoorlijk vernederend. Een beetje een pijnlijk weekend, ik denk dat het zeker te maken heeft met de ondergrond, maar er is werk aan de winkel voor de volgende keer dat we [naar Vegas] komen."

Gegokt met afstelling

Ricciardo was niet in staat om verder voor punten te strijden en finishte uiteindelijk P14. Teamgenoot Tsunoda startte bewonderenswaardig op de zachte band en het lanceerde hem naar de twaalfde plaats, maar verloor vervolgens snel momentum voordat hij zijn race voortijdig moest staken in ronde 46.

"We hebben een beetje gegokt met de afstelling voor de race na de kwalificatie. Uiteindelijk werkte het niet, maar eigenlijk zijn we blij dat we de uitdaging zijn aangegaan. We wisten dat we de snelheid hier niet hadden, dus we moesten iets proberen. Het werkte gewoon niet."

Lees ook: Verstappen wint GP Las Vegas: Was leuk om hier te rijden

Lees ook: Charles Leclerc teleurgesteld met P2 in Grand Prix van Las Vegas

Lees ook: Race Gemist: GP Las Vegas

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden