Pirelli maakt behoudende bandenkeuzes bekend

20 jun 2018
O3I9568

Bij drie van de vier Grands Prix in juli zal bandenleverancier Pirelli conservatieve bandenkeuzes maken. Tijdens de Grand Prix van Engeland op Silverstone zal zelfs voor het eerste de harde compound worden gebruikt. Pirelli zal daar zowel een harde, medium als zachte band beschikbaar stellen.

In Duitsland en Hongarije zal Pirelli de medium, soft en ultrasoft aan de teams aanbieden. Het valt op dat de supersoft in dit assortiment ontbreekt. Dat de mediumband mee gaat is opmerkelijk omdat zowel op de Hockenheimring als de Hungaroring de bandenslijtage niet erg hoog is. De verwachting is dat teams de band zowel bij de kwalificatie als de race links laten liggen en de race dus op slechts twee compounds verreden zal worden.

Duurzaam

Pirelli breidde het assortiment in aanloop naar dit seizoen uit van vijf naar zeven compounds. Naast de hypersofts kwam er ook een superharde compound beschikbaar. Laatstgenoemde band zou alleen als back-up dienen voor het geval de nieuwe Formule 1 wagens onverwacht zwaarder zouden zijn dan vooraf gedacht. Bovendien hoopte Pirelli het aantal pitstops te verhogen met de inzet van de zachtste compound. Naar achteraf blijkt tevergeefs. Zelfs de zachtere banden blijken alsnog duurzaam genoeg om het tot één pitstop te beperken.

20 jun 2018

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen