Pirelli ziet sleutelrol voor ultrasofts in Hongarije

O3I9568

Net als tijdens de Grand Prix van Duitsland zal Pirelli de mediums, softs en ultrasofts meenemen naar de Hungaroring. De Italiaanse bandenleverancier ziet zelfs een sleutelrol weggelegd voor de paarse band.

Volgens Mario Isola van Pirelli heeft het Hongaarse circuit dezelfde karakteristieken als de Hockenheimring. Hij doelt daarmee met name op de vele bochten en het lange rechte stuk. Isola denkt dat dit de banden van elke compound voortdurend op de proef zal stellen. Door bovendien de supersoft weer over te slaan verwacht Pirelli veel van de uiteenlopende bandenstrategieën.

Omdat de Hungaroring bekend staat als ‘Monaco zonder muren’ en het er algemeen beschouwd lastig is om in te halen, verwacht Isola dat de kwalificatie van doorslaggevend belang zal zijn voor de uitslag van de race. De ultrasofts komen voor het eerst in actie op het doorgaans bloedhete Hongaarse asfalt, het wordt interessant om te zien hoe de zachtste band van het weekeinde zich zal houden.

Sleutelrol

Hij denkt dan ook dat deze band een sleutelrol zal vervullen bij de Hongaarse Grand Prix. "Voor de derde keer dit jaar slaan we een compound over. Dat houdt in dat er een behoorlijk verschil zal zijn in de prestaties van de diverse compounds, wat weer mogelijkheden biedt voor verschillende strategieën in de race", besluit Isola.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen