'Positie Mattia Binotto onder zware druk'

Leclerc Brazil

Mattia Binotto moet serieus vrezen voor zijn baan. Althans als we de doorgaans welingelichte Italiaanse journalist Leo Turrini moeten geloven. Volgens Turrini is Binotto kop van jut door de vele problemen die Ferrari dit seizoen heeft gehad in combinatie met een verstoorde relatie met Charles Leclerc.

Ferrari begon 2022 uitstekend met twee overwinningen in de eerste drie races, maar vanaf de thuiswedstrijd op  Imola kwam de klad erin. Ferrari heeft meerdere zeges weggegooid door betrouwbaarheidsproblemen en strategische flaters en sinds de nieuwe technische richtlijn omtrent porpoising mist Ferrari snelheid in de wedstrijden en vreten Charles Leclerc en Carlos Sainz de banden op. En daarom vecht Ferrari niet tot de laatste wedstrijd van het jaar met Red Bull om de wereldtitel, maar moet het nu vrezen dat Mercedes, dat het jaar belabberd begon, tweede wordt in het constructeurskampioenschap ten koste van Ferrari. En dus staat Binotto onder zware druk, vertelt de Italiaanse journalist Leo Turrini aan het Italiaanse CalcioMercato.

"John Elkann (de Ferrari-president) zal zeker met Binotto gaan praten, omdat het nu gewoon niet goed gaat door betrouwbaarheidsproblemen, strategische fouten, managementsproblemen. En bovendien is er wat spanning tussen Binotto en Leclerc. Maar persoonlijk denk ik dat Binotto wegsturen een vergissing gaat zijn. Veranderen om te veranderen is geen garantie tot succes. Dat heeft Ferrari in het verleden wel bewezen met Domenicali, Mattiacci en Arrivabene. Maar Binotto moet alleen blijven als hij het volledige vertrouwen heeft van John Elkann en Benedetto Vigna (de Ferrari-ceo, red.)", stelt Turrini. 

Mattia Binotto en Charles Leclerc tijdens de Dutch GP
Foto: Scuderia Ferrari Press Office

Opvolgers?

Mocht Binotto ontslagen worden dan zijn er twee kandidaten om hem op te volgen. De eerste optie is volgens Turrini Alfa Romeo-teambaas Fréderic Vasseur. "Dat was de eerste teambaas van Leclerc in de Formule 1 en is een goede vriend van hem en van diens manager Nicolas Todt", vertelt de Italiaanse journalist. De andere optie is Antonello Coletta, de man die scepter zwaait over het Ferrari GT-programma en daar grote successen boekt. 

Lees ook: Speel mee met raad de race

Lees ook: AlphaTauri denkt al aan Abu Dhabi

Lees ook: Dubbele DNF niet het gewenste resultaat voor McLaren

 

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden