AlphaTauri denkt al aan Abu Dhabi

AlphaTauri Spa

Pierre Gasly en Yuki Tsunoda hebben geen ideale race achter de rug. Gasly ging wel goed van start, maar later in de race kon hij de snelle concurrenten niet bijhouden. Tsunoda startte vanuit de pitstraat en moet het uiteindelijk doen met een zeventiende plek.

Gasly ving de race als tiende aan, wat voor punten had moeten zorgen. Maar dat is helaas voor hem niet gelukt, met een uiteindelijke veertiende plek is hij geëindigd. "Ik was heel blij met de start. Ik ben tot P9 gekomen. Op de zachte band waren we wel competitief. Maar op de medium band hadden we het moeilijk. Uiteindelijk waren we richting het einde gewoon te langzaam. De strategie maakte niet meer uit", zo vertelt de Fransman teleurgesteld.

Te langzaam

Zelf ziet hij ook in dat het team eigenlijk niet mee kan strijden voor de punten, gezien de snelheid en de auto: "Ik heb gedaan wat ik kon. Ik heb wat leuke gevechten gehad, maar we zijn niet competitief genoeg voor de top tien." Maar met nog één race te gaan wil het team er alles aan doen om nog een plekje op te schuiven in het kampioenschap van de constructeurs. "We moeten objectief blijven. We staan negende in het constructeurskampioenschap en gaat voor de achtste plek. Maar het is moeilijk voor ons om punten te scoren." En met volgende week de laatste wedstrijd, wordt het ook de laatse race van Gasly bij zijn vertrouwde team. Volgend jaar maakt hij de overstap naar Alpine, waar hij naast Esteban Ocon komt te rijden. "Maar we hebben ons best gedaan, en dat is het belangrijkste. We hebben nog één kans in Abu Dhabi. Mijn laatste race met het team, dus het gaat emotioneel worden. Hopelijk kunnen we er wat van maken", besluit Gasly.

Alsnog positief

Yuki Tsunoda heeft een tegenvallende race gereden. Hij startte de race vanuit de pitstraat. Na een lange race is hij uiteindelijk als zeventiende en daarmee laatste over de eindstreep gekomen. Zelf is hij teleugesteld, maar alsnog neemt hij positieve dingen mee van dit weekend in Brazilië. "Er zijn alsnog was positieve punten. Maar het is nog steeds lastig. We moeten dit voor Abu Dhabi onderzoeken", aldus Tsunoda tegenover F1.com.

Lees ook: Sergio Pérez: We gaan dat intern bespreken

Lees ook: Max Verstappen: Het is niet het einde van de wereld 

Lees ook: Leclerc: Maximaal resultaat gehaald

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden