Sergio Pérez: We gaan dat intern bespreken

sergio Pérez helm Brazilië 2022

Sergio Pérez heeft zich negatief uitegelaten over teamgenoot Max Verstappen nadat hij team orders negeerde. Bij de Mexicaan heerste veel frustratie, maar heeft zich tegenover F1.com timide uitgelaten over de actie van de Nederlander. 

Sergio Pérez is totaal niet tevreden met zijn teamgenoot, Max Verstappen. De Mexicaan strijdt in het wereldkampioenschap om de tweede plek en heeft de extra punten nodig. Echter, wilde de Nederlander hem om, voor ons, onduidelijke redenen er niet langs laten. Pérez was hier niet blij mee en heeft zich over de boordradio negatief uitgelaten. Verder verliep zijn race na de safety car ook niet lekker meer en werd hij van alle kanten ingehaald. 

Geen temperatuur

Lang leek Pérez op het podium te gaan eindigen tijdens de Grand Prix van Brazilië, maar door een verkeerde bandenkeuze en een safety car was zijn kans verkeken. "Ik was heel erg teleurgesteld, het ging van slecht naar nog slechter. Na de safety car stonden we op de verkeerde banden. Ik kreeg maar geen temperatuur in de banden en was een passagier", aldus Pérez. Die het een beetje beschamend vond dat hij van alle kanten werd ingehaald. "Ze bleven me van alle kanten inhalen, dat voelt natuurlijk teleurstellend en beschamend als dat je overkomt."

Ruzie met Verstappen?

Pérez is in een hevige strijd verwikkeld om P2 in het wereldkampioenschap. Momenteel staat de Red Bull coureur op P3, maar heeft een gelijk aantal punten met zijn rivaal, Charles Leclerc, namelijk 290 punten. Als Verstappen naar de team orders had geluisterd dan had Pérez nu op P2 gestaan met 292 punten. Een klein verschil, maar toch is Pérez er niet blij mee. "We moeten dat probleem intern gaan bespreken. Voor nu is het de blik op Abu Dhabi en hard blijven werken", Vertelt Pérez. Die nogal timide reageert, al luidde de reactie op zijn boordradio en direct na de race anders. "Dit laat zien wie hij echt is. Hij heeft die twee kampioenschappen door mij te danken."

Lees ook: Max Verstappen: Het is niet het einde van de wereld

Lees ook: Leclerc: Maximaal resultaat gehaald

Lees ook: Aston Martin baalt van magere punten

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden