Dubbele DNF niet het gewenste resultaat voor McLaren

norris ricciardo imola

McLaren heeft met een dubbele DNF niet het gewenste resultaat behaald in Brazilië. In de eerste ronde viel Daniel Ricciardo uit, na contact te hebben gehad met Kevin Magnussen. Tegen het einde van de race viel Lando Norris uit met een elektronisch probleem.

Tijdens de sprintrace boekte beide McLaren coureurs veel progressie en zagen ze er snel uit. Echter, zag de race er voor beide coureurs heel anders uit. In de eerste ronde had Daniel Ricciardo contact met Kevin Magnussen, waarna ze beiden uitvielen. Lando Norris kwam de eerste rondes zonder kleerscheuren door. Door een crash met Charles Leclerc had de Brit lichte schade, maar hij kon wel verder. Echter, viel hij tegen het einde van de race uit met een elektronisch probleem. Een dubbele DNF dus voor het team van McLaren. 

"Had niet in de punten gefinisht"

Voordat Norris uitviel met een elektronisch probleem verliep zijn race al niet lekker. Na de eerste herstart van de safety car had hij contact met Leclerc, wat hem een beetje schade opleverde. Maar volgens Norris is dat niet waardoor ze zo langzaam waren. "We hadden een beetje schade door de crash met Leclerc, maar dat is niet veel geweest. We hadden gewoon geen pace vandaag, we waren gewoon heel erg langzaam zo simpel is het", aldus Norris. Die voor die crash met Leclerc een tijdstraf van vijf seconde heeft gekregen. 

Norris betwijfeld het of ze met die pace in de punten waren gefinisht, maar hij wist de race niet uit te rijden. Een elektronisch probleem gooide roet in het eten voor de jarige job. "Ik betwijfel het of we in de punten waren gefinisht als ik de race had uitgereden. Het was gewoon jammer dat we een probleem met de elektriciteit hadden en daardoor de race niet uit konden rijden."

"Incidenten in de eerste ronde zijn wreed"

Het doek viel voor Daniel Ricciardo al in de eerste ronde. Na contact met Magnussen te hebben gehad spinde de Deen om daarna Ricciardo mee te nemen. De race eindigde voor beide coureurs vroegtijdig. Ricciardo noemt incidenten in de eerste ronde dan ook wreed. "Incidenten in de eerste ronde zijn wreed, ik denk dat er niks ergers is dan een incident in de eerste ronde. Ik probeerde achter Magnussen te komen om te volgen alleen toen gaf ik hem op de apex een kleine tik, het voelde niet veel", vertelt de Australiër. Die, toen hij Magnussen zag glijden, genoeg wist. "Toen ik hem zag glijden wist ik het eigenlijk al. Het tweede gedeelte hadden we wat heftiger contact."

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door FORMULA 1® (@f1)

Lees ook: Sergio Pérez: We gaan dat intern bespreken

Lees ook: Max Verstappen: Het is niet het einde van de wereld

Lees ook: Leclerc: Maximaal resultaat gehaald

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden