Potentieel van Williams FW44 verborgen door kwalificatie problemen

door Frederique van Grinsven
Jost Capito Williams Racingjpg

Jost Capito gelooft dat het ware potentieel van de FW44 overschaduwd wordt door de problemen die het team van Williams ervaart tijdens de kwalificaties. "Het is moeilijk om punten te scoren wanneer je P18 of P19 kwalificeerd." laat de teambaas weten tegenover Autosport.

Afgelopen kwalificatiesessies verliepen voor Williams verre van perfect. Door remproblemen in Imola en problemen met de bandentemperatuur in Miami en Australië moest Alexander Albon zich van achteren terugvechten naar het middenveld. "Je hebt dan wat geluk nodig en dat gebeurt verder voorop. Maar alsnog, de snelheid en performance van de auto is echt goed.” zegt Capito.

"Albon is briljant"

Uiteindelijk belandde de Thaise coureur in zowel Miami als Australië alsnog in de punten. Capito is dan ook vol lof over zijn coureur. "Alex heeft opnieuw een uitstekende race gereden [in Miami], hij is een fantastische coureur. Hij toont het potentieel van de auto, dat je de snelheid van het middenveld kunt halen in racesnelheid. We moeten de kwalificatie oplossen en daar betere resultaat behalen."

Alexander Albon maakt een selfie met fans Miami 2022

Foto: Williams Racing

Fouten gemaakt met banden

Capito geeft toe dat het Britse team bij het opwarmen van de banden de mist in is gegaan tijdens de kwalificatie voor Miami. "Het was de voorbereiding van de banden, de baantemperatuur was vijf graden hoger dan toen we eerder op de baan waren", legde hij uit.

"Ook de voor- en achterkant [van de auto] waren niet in balans. En dat was het dan. En als je maar twee kansen hebt, en je krijgt het de eerste keer niet goed, dan is het heel lastig om het voor de tweede keer goed te krijgen."

Punten en geen schade

Capito is blij met de sfeer in het Williams-kamp dit jaar, ondanks de tegenslagen. "Het team geeft nooit op en ik denk dat dat ons vooruit zal brengen. We zitten nu in een redelijk goede positie en om terug te komen uit Miami zonder schade en met punten was meer dan we hadden verwacht."

Lees ook: Honda titelsponsor van Japanse Grand Prix in september

Lees ook: Haas zonder updates naar Spanje

Lees ook: Alfa Romeo hoopt op vlekkeloos weekend in Spanje

door Frederique van Grinsven

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden