Alfa Romeo hoopt op vlekkeloos weekend in Spanje

alfa romeo vasseur miami

De teambaas van Alfa Romeo, Frédéric Vasseur, hoopt op een rustiger weekend in Spanje. De afgelopen raceweekenden is Valtteri Bottas veel kostbare trainingstijd verloren door crashes. Teamgenoot Guanyu Zhou houdt zijn auto wel op de baan, maar rijdt nog maar amper in de punten. 

Tijdens de raceweekenden in Imola en Miami heeft Bottas beide keren de tweede vrije training over moeten slaan. In Imola werd na zijn crash besloten zijn chassis te vervangen, waardoor de monteurs de tweede training nog met de auto bezig waren. In Miami was de schade te groot om voor de tweede training gerepareerd te hebben. Desondanks heeft Bottas deze weekenden resultaten behaald waar hij tevreden over mag zijn. Een vijfde en zevende plaats heeft hij deze races achter zijn naam weten te zetten. Volgens het team is het dus zaak dat Bottas dit weekend al zijn racetijd kan benutten.

Updates

De teambaas kondigt aan grote updates mee te nemen naar Spanje: "Het is in ieder geval zaak dat we ons op ons werk richten en de auto blijven ontwikkelen. In Barcelona komen we met een grote update. Daarbij richten wij ons nu ook op het produceren van nieuwe onderdelen, dat is een vrij groot probleem bij ons." Het gaat in ieder geval om een ontwikkeling van de vloer. Over verdere updates wil Vasseur nog niets zeggen. 

Concurrentie

De technisch directeur van het team, Xevi Pujolar, houdt rekening met updates die de concurrerende teams meenemen. "Iedereen brengt natuurlijk iets mee, dus ik kan niet zeggen dat wij in een hele comfortabele positie zitten omdat we nu een voorsprong hebben. Het is een kwestie van wie de meest efficiënte updates meeneemt", zo laat hij weten volgens Motorsport.com. Hij vreest vooral voor een groter gat met Mercedes en McLaren, als die teams snel kunnen doorontwikkelen.

Lees ook: Waarom is de GP van Spanje zo belangrijk?

Lees ook: F1 aan Tafel: Verstappen Spaanse favoriet

Lees ook: Alpine buigt zich over coureurs voor 2023

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden