Preview Bleekemolen: “Strategie erg belangrijk in Portimao”

photo_2021-04-11_10-22-50

Voor Grand Prix Radio blikt Jeroen Bleekemolen vooruit op de Grand Prix van Portugal in Portimão. Het is de derde race van het kampioenschap en Bleekemolen denkt dat de bandenslijtage een belangrijke rol gaat spelen.

“We gaan ons opmaken voor race nummer drie van het Formule 1-seizoen en wel op het circuit van Portimão in Portugal”, begint Bleekemolen. “Een prachtig circuit dat vorig jaar vanwege de coronacrisis op de kalender is gekomen en hij staat er weer bij en dat is genieten.”

“Het lijkt erop dat Verstappen iets sneller is dan Hamilton”

Volgens Bleekemolen zullen de coureurs geen last hebben van het nieuwe asfalt dat er sinds vorig jaar ligt. Opnieuw zullen Max Verstappen en Lewis Hamilton ontzettend dicht bij elkaar zitten, denkt de autocoureur.

“Vorig jaar lag er nieuw asfalt en hadden de coureurs daar 0,0 grip in het begin en toen werd het gedurende het weekend wel beter. Het asfalt was eigenlijk te nieuw, maar inmiddels is het circuit een jaar gebruikt en nu moet er genoeg grip zijn.”

“Ik verwacht dat Max Verstappen opnieuw gaat meedoen om de overwinning en wellicht is hij zelfs wel de favoriet. Het lijkt erop dat hij iets sneller is dan Lewis Hamilton. Tijdens de kwalificatie in Imola was hij ook de snelste, als hij niet dat kleine foutje had gemaakt.”

“Bottas en Pérez moeten aan de bak”

Bleekemolen verwacht dat de bandenkeuze en daarmee de strategie enorm belangrijk gaat worden tijdens de race. Omdat het nieuwe asfalt er nu een jaar ligt gaat de bandenslijtage hoger zijn op een circuit wat al zwaar is voor de banden.

“De teamgenoten moeten echter aan de bak. Die hebben echt wat te doen. Valtteri Bottas lijkt het kwijt te zijn en ik ben benieuwd of hij zich kan herpakken. Dat geldt hetzelfde voor Sergio Pérez. Toch twee mannen waar we meer van verwachten. Aan de andere kant hebben ze twee ijzersterke teamgenoten. Die elkaar tot het uiterste drijven dus dat wordt weer een mooie strijd.”

“De strategie en de bandenkeuze wordt belangrijk in Portimão vanwege de hoge bandenslijtage die je daar hebt. Vorig jaar viel het mee vanwege het nieuwe asfalt, maar dat gaat nu erg belangrijk en bepalend zijn voor het eindresultaat.”

Luister de hele audio-update van Jeroen Bleekmolen op Grand Prix Radio.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen