Problemen met remmen reden slechte kwalificatie AlphaTauri

AlphaTauri Japan 2022

Problemen met de remmen hebben ervoor gezorgd dat de kwalificatie van beide AlphaTauri-coureurs niet lekker verliep. Pierre Gasly start morgen vanaf P17 en Yuki Tsunoda vanaf P13. De coureurs van AlphaTauri zijn dan ook niet tevreden met het resultaat. Dit laten ze weten aan F1.com.

De kwalificatie verliep voor de coureurs van AlphaTauri niet bepaald goed. Pierre Gasly en Yuki Tsunoda hadden beide problemen met hun remmen, al leken die van Tsunoda het in Q2 wel weer te doen. Gasly start de race vanaf P17 en Tsunoda vanaf P13.

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Scuderia AlphaTauri (@alphataurif1)

"De rem is belangrijk hier"

Tsunoda heeft dan wel Q2 bereikt, maar daar was ook alles wel mee gezegd. De Japanner, die zijn thuisrace rijdt, kon voor het thuispubliek geen geweldig resultaat neerzetten. Door problemen met de remmen kwam hij niet verder dan P13. "Dit probleem hebben we nog niet eerder dit seizoen gehad dus het moet goed onderzocht worden. Ik had veel moeite met de remmen en dat is heel belangrijk hier in Japan Het was lastig om alles aan elkaar te rijgen, maar toch kwamen we in Q2 terecht. Daar was alles ook wel mee gezegd eigenlijk."

Beschadigde remschijf

Gasly had last van een beschadigde remschijf en kon uiteindelijk helemaal niet meer goed remmen. "De linker remschijf was beschadigd, dus linksvoor werkte niet meer goed. In het laatste rondje deden de remmen het helemaal niet meer. Elke keer als ik remde dan blokkeerde ik", aldus Gasly. Die denkt dat een plek in Q2 zonder het probleem wel mogelijk was geweest. "Het is jammer, want ervoor lagen we op P9 dus dat we geen kans hebben gekregen is een beetje beschamend. We hadden Q2 kunnen halen, maar als dat gelukt was, was het halen van Q3 nog lastiger geweest. Hopelijk zit er morgen meer potentie in als het gaat regenen."

Lees ook: Esteban Ocon: Het is een sterk weekend

Lees ook: George Russell: Zwakte is op Suzuka blootgelegd

Lees ook: Daniel Ricciardo volgend jaar niet op Formule 1-grid

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden