Esteban Ocon: Het is een sterk weekend

Esteban Ocon Japan 2022

Esteban Ocon is bezig aan een sterk weekend in de Alpine. Hij wist zich als vijfde te kwalificeren. Als we de Fransman moeten geloven is de blauwe bolide sterker dan het weekend in Singapore. Hij hoopt dan ook in de punten te eindigen. Dit laat hij weten tegenover F1.com.

Esteban Ocon start de Grand Prix van Japan als vijfde. Hiermee is hij bezig aan een sterk weekend met zijn Alpine. Tijdens de vorige grand prix in Singapore viel de Fransman uit en scoorde hij geen punten. Dit hoopt hij tijdens dit weekend in Japan wel te doen. 

Sterk weekend

Na de blamage in Singapore met een dubbele uitvalbeurt voor Alpine staat het team er dit weekend beter voor. Ocon is als vijfde gekwalificeerd en is dan ook tevreden met zijn optreden. "Het is een sterk weekend. We hebben laten zien dat de auto erg snel is, dat konden we niet laten zien in Singapore door de regen en onze DNF. Om zo sterk terug te komen is een bevestiging voor ons dat we de juiste kant op gaan", aldus Ocon. De Fransman heeft dan ook genoten van de auto kwalificatie. "De auto was zo fijn om mee te rijden vandaag, ik heb er echt van genoten. Om in de Top 5 te starten is een fijn gevoel. Het gaat het doel zijn om morgen P5 te behouden."

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Esteban Ocon 🇫🇷 (@estebanocon)

Mercedes

Voor Ocon is de strijd eerder tussen Mercedes en Alpine. Begin dit seizoen waren de Mercedes coureurs sneller dan die van Alpine, maar dat lijkt nu wel omgedraaid te zijn. "We waren begin dit jaar aan het vechten met de Mercedessen, toen waren ze sneller dan ons. Sindsdien hebben we de auto wel wat updates gegeven, dus het doel is om hun achter mij te houden", vertelt de coureur van Alpine. Die denkt dat het een opgave gaat worden om de Mercedes achter hem te houden, maar hoopt op de punten. "Het gaat niet makkelijk worden om dat te doen. Maar er gaat veel gebeuren, waarschijnlijk ook een beetje regen aan het einde dus laten we punten voor het team scoren morgen."

Lees ook: Fernando Alonso: Doel is om voor McLaren te eindigen

Lees ook: Sergio Pérez: Morgen een lange weg te gaan

Lees ook: Lewis Hamilton: Nog steeds een leuke ronde om te rijden

 

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen