Fernando Alonso: Doel is om voor McLaren te eindigen

Alonso Japan 2022

Voor Fernando Alonso is het doel om voor de McLarens te eindigen. Al vanaf het begin van dit seizoen is er een heuse strijd tussen Alpine en McLaren. Alonso start de race vanaf P7 en dat is dan ook voor beide coureurs van McLaren. Dit laat hij weten tegenover F1.com.

Fernando Alonso start de Grand Prix van Japan vanaf de zevende plek. Zijn doel is om de komende races voor de McLarens te eindigen. Lando Norris en Daniel Ricciardo starten vanaf P10 en P11 en dus start Alonso voor de twee coureurs van McLaren. Hij hoopt op gemixte weersomstandigheden zodat hij de beste kans maakt om punten te scoren.

Risico nemen

De Alpine van Alonso loopt als een trein, zeker op het circuit van Japan. Maar niet alleen in de droge omstandigheden, ook in de natte omstandigheden. "De auto voelt goed. In de natte omstandigheden zijn we nog competitiever dan als het droog is", aldus Alonso. Die denkt dat gemixte omstandigheden het ideaalste is omdat zij meer risico kunnen nemen. "Voor morgen zijn gemixte omstandigheden het ideaalste. De coureurs die voor ons starten vechten voor het kampioenschap en kunnen dus weinig risico nemen, wij wel. We zijn in elk geval klaar voor elke omstandigheid."

Alonso en Ocon Japan 2022
Foto: Alpine Media Pool

McLaren

Al vanaf het begin van het seizoen zijn Alpine en McLaren aan elkaar gewaagd, je kan zelfs spreken van een rivaliteit tussen de twee teams. Voor Alonso is dan ook het doel om de resterende races voor het Britse team te eindigen. "Ons hoofddoel voor de resterende races is om voor de McLarens te eindigen. Met mijn startpositie moet dat aardig gaan lukken", vertelt de Spanjaard. Hij gaat dan ook samen met Esteban Ocon proberen om meer punten te scoren dan McLaren. "We starten met beide auto’s voor de McLarens dus we gaan proberen om meer punten te scoren dan zij."

Lees ook: Sergio Pérez: Morgen een lange weg te gaan

Lees ook: Lewis Hamilton: Nog steeds een leuke ronde om te rijden

Lees ook: Sebastian Vettel: Het was een geweldige sessie

 

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden