Sergio Pérez: Morgen een lange weg te gaan

Sergio Perez vrijdag Japan 2022

Sergio Pérez heeft zich als vierde weten te kwalificeren in Japan. Ondanks dat hij vanaf die positie mag starten is hij er niet tevreden mee. Hij zat namelijk meer dan 0.400 seconde van de pole tijd af en dat is te veel volgens de Mexicaan. Dit laat hij weten tegenover F1.com.

Sergio Pérez is niet tevreden met zijn kwalificatie. De Mexicaan start de race vanaf de vierde positie, maar er had meer in gezeten. Hij zat meer dan 0.400 seconde van de tijd van teamgenoot en tevens polesitter Max Verstappen af, daar is hij niet tevreden mee. Tijdens de race gaat hij dan ook zijn best doen om te vechten. 

"We wisten niet mee te komen"

De top 3 van de kwalificatie bestaat uit Max Verstappen, Charles Leclerc en Carlos Sainz. Perez mist dus net aan een top 3 start en wijt dat aan het feit dat hij niet mee wist te komen. "Het is jammer dat we niet wisten mee te komen. Vier-tiende van pole af is gewoon niet goed genoeg", aldus Pérez. Volgens de Mexicaan verliep zijn eerste ronde in Q3 al niet goed, maar werd het er niet beter op. "Mijn eerste ronde in Q3 was geen goed rondje. Ik kon een beter rondje rijden dan dat, maar helaas is dat niet gebeurd."

Sergio Perez Japan 2022
Foto: Red Bull Content Pool (Clive Rose/Getty Images)

Hard pushen

In Singapore wist Pérez in natte omstandigheden te winnen, maar of dat in Japan ook het geval gaat zijn is niet zeker, hij gaat er in ieder geval voor vechten. "Kijk, we hebben nu P4 en morgen gaan we hard pushen om vanaf die positie te vechten", vertelt de Red Bull coureur. Die er zeker van is dat er tijdens de race nog van alles kan gebeuren, maar dat hijzelf nog een lange weg te gaan heeft. "Voor morgen hebben we nog een lange weg te gaan. Maar er kan echt van alles gebeuren tijdens de race."

Lees ook: Max Verstappen: Gelukkig was de eerste ronde snel genoeg

Lees ook: Charles Leclerc: De race wordt een uitdaging

Lees ook: Carlos Sainz: Jammer om weer een halve tiende van pole te staan

 

 

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden