George Russell: Zwakte is op Suzuka blootgelegd

door Frederique van Grinsven
Mercedes Japan Suzuka 2022

George Russell gelooft dat het circuit van Suzuka de zwaktes van de Mercedes heeft laten zien. De Brit legt uit dat de W13 te veel tijd verliest op de rechte stukken, nadat hij zich als achtste kwalificeerde.

Russell start zondag de Grand Prix van Japan achter de Red Bulls, Ferrari's en zelf beide auto's van Alpine. Terwijl tijdens een regenachtige tweede vrije training op vrijdag Mercedes met beide coureurs nog bovenaan stond. En alhoewel blij met de balans van de auto was dit niet genoeg. "De auto voelde goed aan, niet perfect, maar niet zo ver weg als de rondetijd laat zien." zegt Russell na afloop tegenover F1.com.

Lang recht stuk en high downforce

"We verliezen enorm veel rondetijd op het rechte stuk in vergelijking met onze rivalen." weet de  Dat is het hele seizoen zo'n beetje het geval geweest, maar dit is het eerste circuit met een lang recht stuk waardoor je ook veel downforce hebt." zegt de 24-jarige over Suzuka in vergelijking met andere circuits.

"Normaal gesproken als je kijkt naar een circuit met veel downforce zoals Monaco, Boedapest of Zandvoort, zijn de rechte stukken relatief kort en dan zie dat tekort van de auto niet echt. Hier is die zwakte echt aan het licht gekomen."

Alpine in plaats van Ferrari

Hoewel Mercedes in gevecht is met Ferrari over de tweede positie in het constructeurskampioenschap, is voor dit weekend Alpine het grootste gevaar. "We willen dat gevecht aangaan met Ferrari en Red Bull, maar uiteindelijk zijn ze dit weekend vijf tienden te snel voor ons. We moeten ervoor zorgen dat we voor Alpine eindigen, maar het is zeker niet waar we willen zijn."

Lees ook: Max Verstappen krijgt reprimande na incident kwalificatie

Lees ook: Carlos Sainz: Jammer om weer een halve tiende van pole te staan

Lees ook: Charles Leclerc: De race wordt een uitdaging

door Frederique van Grinsven

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden