Protest Williams afgewezen

1920x1080-Sergey-Sirotkin-Williams-GP-Azerbeidzjan-2018-1

Het protest van Williams tegen het besluit van de stewards om na de Grand Prix van Azerbeidzjan Sergey Sirotkin met een gridpenalty te bestraffen is afgewezen.

De Britse renstal vroeg de FIA om zich nogmaals te buigen over het incident waarbij Sirotkin was betrokken en ook te kijken naar andere voorvallen waarbij de stewards tot een ander oordeel kwamen.

Incidenten

In de beginfase van de race door de straten van Baku botste Sirotkin achterop Sergio Perez en vervolgens werd hij door Nico Hülkenberg tegen Fernando Alonso geduwd. De stewards besloten alleen de Williams-coureur te bestraffen, waardoor hij bij de Grand Prix van Spanje komend weekend na de kwalificatie drie plaatsen wordt teruggezet op de startgrid. De botsing tussen Esteban Ocon en Kimi Raikkonen bleef onbestraft en Kevin Magnussen kreeg een tijdstraf van tien seconden na zijn aanvaring met Pierre Gasly.

Williams besloot een week na de Grand Prix om alsnog protest aan te tekenen. Dat protest vond dinsdag echter geen gehoor bij de FIA. "De stewards zijn unaniem tot de conclusie gekomen dat er geen nieuwe, significante en relevante elementen zijn gepresenteerd die een herziening van elk van de incidenten waaraan wordt gerefereerd rechtvaardigen."

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden