Punt voor Magnussen in Saoedi-Arabië

Haas SA

Het eerste punt van het seizoen voor Kevin Magnussen en Haas is binnen na een late inhaalactie op Yuki Tsunoda. Dat punt betekent veel voor de Deense coureur en teambaas Günther Steiner.

Waar Haas in Bahrein worstelde met de degradatie van de banden ging het in Saoedi-Arabië een stuk beter. Op oude harde banden wist Kevin Magnussen Yuki Tsunoda te passeren voor 1 WK-punt. Een welkome opsteker voor de Deen en Haas. "Dit punt betekent ontzettend veel voor ons. Het weekend begon niet goed, kwalificatie was matig, maar de race verliep uitstekend. We hadden een goede start, ik zorgde goed voor de banden en had weinig slijtage", vertelt Magnussen na de race aan F1.com.

Nico Hülkenberg bleef puntloos, maar is optimistisch na een twaalfde plaats in Jeddah. "Ik heb de race kunnen uitrijden en heb veel geleerd. Het goede nieuws is dat we competitief zijn. Na Bahrein konden we het nog niet echt weten, omdat we schade hadden, maar nu kunnen we echt zeggen dat we competitief zijn en dat stemt mij tevreden", aldus de Duitser.

Haas SA2

Rangorde

Teambaas Günther Steiner sluit zich aan bij Hülkenberg. "We hebben nu een beter beeld waar we staan en dat ziet er aardig goed uit. We raakten niet in paniek na Bahrein en gaan nu voorzichtig optimistisch naar Australië", aldus de Italiaan.

Lees ook: Sergio Perez: Was lastiger dan ik dacht

Lees ook: Ferrari-coureurs hadden betere race verwacht

Lees ook: George Russell: We hebben kleine stapjes gezet

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden