Punten voor Williams tijdens sprint Qatar

door Tim Koenders
williams 2023 suzuka zaterdag

Alexander Albon is als zevende geëindigd tijdens de sprint in Qatar, dit leverde het team van Williams twee punten op. Logan Sargeant finishte de race niet en eindigde in de grindbak.

Alexander Albon moest de sprint als zeventiende aanvangen. Tijdens de sprint kregen de eerste acht coureurs punten. De kans op punten leek erg klein voorafgaand aan de race. Toch wist Albon naar voren te rijden en als zevende te eindigen na een straf van Leclerc. “Een beetje chaos helpt uiteraard maar we hadden ook een goede strategie. Er was minder wind voor het eerst dit weekend en de auto kwam tot leven.” Dat liet Albon weten aan Formula 1. “Het is ook een goed teken voor morgen. Het was gewoon echt een goede race.”

Logan Sargeant

Teamgenoot Logan Sargeant was één van de vele uitvallers tijdens de sprint in Qatar. In de vierde ronde spinde de Amerikaan en was zijn race ten einde. “Het was echt een domme fout. De achterkant werd heel licht omdat ik te scherp instuurde. Tot nu toe rij ik erg goed dit weekend maar dit was echt een domme fout.” De Amerikaan legt uit dat de focus nu al op de zondag ligt. “Gelukkig reed ik geen schade. Dat scheelt nog maar zo’n fout mag ik gewoon niet maken. Morgen zijn er weer nieuwe kansen van een betere startplaats.”

Lees ook: Yuki Tsunoda optimistisch over kansen in Qatar: Performance van de auto is goed

Lees ook: Albon: de wind is vreselijk

Lees ook: Sergio Pérez: Het was een ontzettend lastige kwalificatie

door Tim Koenders

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden