Yuki Tsunoda optimistisch over kansen in Qatar: Performance van de auto is goed

yuki tsunoda vrijdag qatar 2023

Yuki Tsunoda zal de Grand Prix van Qatar zondag vanaf de elfde plek starten. De Japanner is optimistisch over de prestaties van de auto en noemt P11 een goede positie om te vechten voor punten.

Ondanks dat Tsunoda slechts 0.004 seconden tekort kwam voor een plekje in Q3 tijdens de kwalificatie, is hij tevreden over zijn resultaat. ''Eerlijk gezegd ben ik blij met de performance van de auto. Het is dit jaar een trend geworden om er net niet bij te zitten, maar toch heel dichtbij te zijn. Desondanks was het een prima kwalificatie. Het was niet de kwalificatie die we wilden, maar we zitten toch dicht bij de punten. Wij zijn er oké mee. Ik moet nog op veel punten verbeteren. De limitatie die we dit hele jaar al hebben, is nog niet verbeterd. De upgrade werkt, maar we begrijpen nog niet alles. Ik voel me wel optimistisch voor de race, we liggen net buiten de punten,'' vertelt Tsunoda tegen F1.com.

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Scuderia AlphaTauri (@alphataurif1)

Lastige omstandigheden op de baan

De ligging van het circuit brengt een hoop stof en wind met zich mee. Tsunoda had het lastig in de vrije training, maar zag verbetering van de omstandigheden in de kwalificatie. ''De wind in de eerste vrije training was extreem, maar kalmeerde daarna in de kwalificatie. De temperatuur daalde, waardoor de omstandigheden makkelijker waren om te rijden. De auto draait in sommige bochten per ronde anders vanwege de wind, maar dat is een van de kenmerken van het circuit die het interessant en leuk maakt om erop te rijden.”

Lees ook: Logan Sargeant: Stap in de goede richting tijdens kwalificatie

Lees ook: Norris na kwalificatie: Ik heb het gewoon verknald

Lees ook: Ferrari-coureurs ontevreden na tegenvallende kwalificatie

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden