Albon: de wind is vreselijk

williams 2023 suzuka zaterdag

Alexander Albon blijft ook in Qatar de enige coureur die ongeslagen is door zijn teamgenoot in de kwalificatie. In de afgelopen zeventien races lukte het Logan Sargent niet om hem te verslaan. Toch leek het er tijdens de kwalificatie in Qatar even op dat het Sargent ging lukken. De wind en het woestijnzand op de baan zorgden voor lastige omstandigheden. Albon wist op het randje Q2 te halen. Hij zal de race op zondag starten vanaf de veertiende plaats. 

Problemen voor Albon op de vrijdag op het Losail international circuit. Na een moeizame training eindigde hij achter zijn teamgenoot. Tijdens het sprint weekend is het voor de teams lastig om de juiste set-up te kiezen. Met één lastige training achter de rug was dit ook het geval voor Albon. De thaise coureur bleef ook tijdens de kwalificatie moeite hebben met de auto.  “Je moet vroeg de juiste balans vinden en we hebben gewoon moeite gehad, dat is een beetje frustrerend”, verteld hij aan F1.com.

 

 

Wind speelt een grote rol 

De weersomstandigheden spelen een belangrijke rol dit weekend. Tijdens de training zagen we al dat het glad was op het circuit. Op het in de woestijn gelegen circuit lag veel zand. In combinatie met een harde wind een lastige situatie voor veel coureurs. Tijdens de kwalificatie zorgt de wind voor een extra uitdaging.  “De wind is vreselijk. Sommige teams hebben een auto die gevoeliger is voor de wind dan anderen. In elke bocht is het anders, er is zit geen ritme in. Je moet instinctief rijden, dat is leuk maar niet makkelijk”, verklaart Albon aan F1.com. Volgens de weer voorspellingen van Qatar zal de wind gedurende het weekend iets gaan liggen. 

 

Lees ook: Sergio Pérez: Het was een ontzettend lastige kwalificatie

Lees ook: Guanyu Zhou gefrustreerd na kwalificatie in Qatar

Lees ook: Fernando Alonso blij met kwalificatie: We waren zeer competitief

 

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden