Racing Point Force India en Sergio Perez verlengen contract

jm1829ap349

Wat we eigenlijk al wisten is vandaag bevestigd: Sergio Perez rijdt ook komend seizoen voor Racing Point Force India. De Mexicaan heeft zijn aflopende contract bij het team uit Silverstone verlengd en komt volgend jaar voor het negende seizoen uit in de Formule 1.

'Best is yet to come'

Perez rijdt sinds 2014 bij Force India, na twee jaar Sauber (2011 en 2012) en een jaar McLaren (2013). Bij Force India pakte hij tot dusverre vijf maal een podium. Mede door het sterke optreden van de Mexicaan werd Force India de afgelopen twee seizoenen vierde in het constructeurskampioenschap. Perez reageert verheugd: "Ik ben erg blij dat ik eindelijk duidelijkheid kan geven over mijn toekomst. We hebben de afgelopen vijf jaar heel veel successen geboekt, maar ik denk dat het beste nog moet komen."

Esteban Ocon

Wie er volgend jaar naast Perez rijdt is nog niet bekendgemaakt, maar hoogstwaarschijnlijk wordt dat Lance Stroll. De vader van de Canadees kocht onlangs het team van Vijay Mallya en alom wordt er van uitgegaan dat Stroll senior er volgend jaar zijn zoon wil stallen. Dit betekent dat er geen plaats meer is voor Esteban Ocon. De Fransman wordt algemeen gezien als één van de grootste talenten in de Formule 1, maar heeft nauwelijks opties. Hij zou heel misschien terecht kunnen bij Williams of – als Mercedes meewerkt – bij Toro Rosso.

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden