Racing Team Nederland strikt Van der Garde voor WEC

Giedo_wide

Giedo van der Garde wordt een van de drie coureurs van Racing Team Nederland in het FIA World Endurance Championship 2018/19.

Met Racing Team Nederland keert de Nederlander terug in de sportwagenracerij. Van der Garde (32) racete één seizoen in de Formule 1 voor Caterham. Ook was hij testrijder bij Sauber. Nadat hij in 2015 vlak voor aanvang van de eerste Grand Prix zijn wedstrijdstoeltje bij die renstal kwijtraakte, stapte hij over naar het langeafstandsracen.

In zijn debuutjaar 2016 won hij de European Le Mans Series en ook reed hij voor het eerst de 24 uur van Le Mans. Van der Garde viel toen uit in de beroemde Franse autosportklassieker.

Frits van Eerd, initiatiefnemer en een van de coureurs van Racing Team Nederland is verheugd met het aantrekken van Van der Garde. "Ik ben enorm blij dat Giedo voor ons gaat rijden. Hij is snel, ervaren en erg gemotiveerd. Ons debuut in het wereldkampioenschap is een fantastische uitdaging. Ik vind het geweldig dat wij die nu aangaan met een rijder van dit kaliber."

Racing Team Nederland heeft voor het WK endurance een Dallara ingeschreven in de LMP2-klasse. "Het wereldkampioenschap is supercompetitief en de 24 uur van Le Mans is een van de mooiste races ter wereld", aldus Van der Garde. "Ik vind het heel bijzonder om daar weer aan de start te staan. Het doel is dat wij als team elkaar steeds beter weten te maken, zodat we uiteindelijk om het podium kunnen rijden. Ik heb er ontzettend veel zin in."

Racing Team Nederland nam vorig jaar met Jan Lammers, Rubens Barrichello en Frits van Eerd deel aan de Le Mans-series. Wie dit jaar naast Van Eerd en Van der Garde de derde coureur wordt in het WEC-kampioenschap is nog niet bekend.

Het FIA World Endurance Championship bestaat in totaal uit acht races op zes circuits in zes verschillende landen. Daarbij worden de continenten Europa, Azië en Amerika aangedaan.

https://twitter.com/GvanderGarde/status/954228808793624581

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden