Racing Team Nederland wint in Pro-Am 6 uur van Bahrein

2021WECBAH6H423

Racing Team Nederland heeft in de Pro-Am klasse de 6 uur van Bahrein gewonnen. Door de overwinning staat het team aan de leiding in het Pro-Am klassement en met nog één race te gaan maakt het team dus een goede kans op het kampioenschap. Job van Uitert, die rijdt voor Racing Team Nederland, sprak met Grand Prix Radio over de 6 uur van Bahrein.

Het Nederlandse team kende een dominante race. "We waren by far het snelste", liet Van Uitert weten. "Onze teamgenoten van Real Team Racing hadden één keer geluk met een full course yellow die zij konden pakken en wij niet, maar uiteindelijk hebben we het op de baan waargemaakt en met meer dan een minuut voorsprong gewonnen."

6 uur van Bahrein / Racing Team Nederland / Frits van Eerd / Giedo van der Garde / Job van Uitert
Foto: Clement Marin

Kampioenschap

Door de overwinning van Racing Team Nederland heeft het team de leiding in het kampioenschap overgenomen. Met nog één race te gaan wordt het kampioenschap in de laatste race beslist, want met een voorsprong van negen punten op de nummer twee en tien punten op de nummer drie kan nog van alles gebeuren. Bij een overwinning pakt de winnaar namelijk elf punten meer dan de nummer twee, wat betekent dat de winnaar van de laatste race hoogstwaarschijnlijk ook de titel pakt.

Luister de hele update van Job van Uitert op Grand Prix Radio!

Lees ook: Job van Uitert: “Trappen voor wat we waard waren”

Lees ook: F1 aan Tafel heeft hoge verwachtingen van GP van Mexico

Lees ook: Olav Mol: “Giovinazzi verdient stoeltje bij Alfa in 2022”

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden