Kimi Raikkonen keert in 2019 terug naar Sauber

images_Top-5_2001sauber

Kimi Raikkonen rijdt volgend jaar voor Alfa Romeo Sauber. Dat maakte het Zwitserse team dinsdag in een persbericht bekend. De Fin heeft een contract voor twee jaar getekend. Eerder op de dag werd bekendgemaakt dat de voormalig wereldkampioen na dit seizoen vertrekt bij Ferrari.

Alfa Romeo Sauber is erg blij met de komst van de ervaren Raikkonen. "Het contracteren van Raikkonen is een belangrijke stap in ons project. Het brengt ons weer dichterbij ons doel om op korte termijn grote progressie te boeken. Raikkonen heeft heel veel ervaring in de Formule 1. Hij zal niet alleen heel veel bijdragen aan de ontwikkeling van de auto, maar ook aan het team als geheel", zegt teambaas Frédéric Vasseur:

Cirkel is rond

De cirkel is rond voor de Fin, die zijn Formule 1-loopbaan in 2001 bij Sauber begon. Na een jaar stapte hij al over naar McLaren, waarvoor hij vijf seizoenen reed. In zijn eerste jaar bij Ferrari, in 2007, veroverde Raikkonen meteen de wereldtitel, vooralsnog de laatste van de Italiaanse renstal.

Eind 2009 vertrok de Fin bij Ferrari en ging zich toeleggen op het WK rally. Na twee seizoenen afwezigheid keerde hij bij Lotus terug in de Formule 1 om vervolgens na twee jaar te beginnen aan zijn tweede stint bij Ferrari. Bij de Italiaanse renstal wordt hij komend seizoen vervangen door Charles Leclerc.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen