Räikkönen maakt volgens Coulthard fouten door leeftijd

Raikkonen

David Coulthard heeft in een gesprek met het Duitse Bild laten weten dat hij Kimi Räikkönen fouten ziet maken die te maken hebben met zijn leeftijd. Vooral de concentratie vasthouden is volgens de Schot erg lastig. De uitspraken van Coulthard refereren aan de crash tussen Räikkönen en Vettel in de laatste ronde van de Grand Prix van Oostenrijk.

Kimi Räikkönen reed, na een mooie carrière, in 2018 zijn laatste seizoen voor Ferrari. Een mooi moment om te stoppen zou je zeggen, maar de Fin wilde in de Formule 1 blijven. Sindsdien rijdt hij voor Alfa Romeo. De inmiddels 41-jarige Fin is de oudste coureur van het veld. Tijdens de Grand Prix van Oostenrijk reed Räikkönen tegen Sebastian Vettel aan in de laatste ronde van de race. Het leek alsof de Fin zijn oud-teamgenoot gewoon niet zag. David Coulthard vraagt zich hierdoor hardop af of Räikkönen niet te oud is geworden voor de Formule 1.

Moeilijk om concentratie vast te houden

“Ik stopte toen ik 37 jaar oud was, ineens maak je fouten die je niet toe wilt geven. Ik merkte dat het te maken had met de concentratie, zeker tegen het einde van de race", stelt Coulthard. De Schot meent dan ook dat de leeftijd van Räikkönen hem zeker parten speelt. Verder geeft Coulthard aan dat het niet de eerste coureur is die fouten maakt als gevolg van zijn leeftijd. “We zagen hetzelfde bij Schumacher in zijn laatste jaar voor Mercedes.”

Lees ook: Vettel na crash Räikkönen: “Geen idee wat er is gebeurd”

Lees meer: Red Bull Racing wil nieuwe motor pas in 2026 introduceren

Lees meer: Evenementenvergunning voor Dutch Grand Prix is binnen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen