Raikkonen snelste tijdens testochtend, olielek bij McLaren

180053-test-barcelona-giorno-6-raikkonen

Kimi Raikkonen heeft de laatste testochtend afgesloten als snelste. De Fin reed op hypersofts een 1:17.375. Hij was daarmee ruim een seconde sneller dan Romain Grosjean die op supersofts zijn snelste tijd neerzette.

Voor McLaren was het weer een ochtend om snel te vergeten. Fernando Alonso parkeerde na zeven rondes zijn bolide in de grindbak en veroorzaakte de eerste rode vlag van de dag.

De teams gebruikten de laatste testochtend voornamelijk om kilometers te maken. De meeste coureurs kwamen niet aan de snelle tijden van gisteren. Naast Raikkonen evenaarde alleen Romain Grosjean de snelle tijd die hun teamgenoten gisteren op de klokken zetten.

Bij Red Bull ging het ook vanochtend niet om de snelle tijden. Daniel Ricciardo reed ruim 40 rondes en zette een zevende tijd neer. De Australiër reed een 1:20.275 op de medium compound.

Rode vlag

Niet voor iedereen verliep de laatst testochtend vlekkeloos. Fernando Alonso moest al vroeg zijn McLaren in de grindbak parkeren. Zijn McLaren kampte weer met een olielek. De rest van de ochtend kwam de Spanjaard niet meer in actie.

Ook voor Charles Leclerc duurde de ochtend niet heel lang. De Sauber-coureur veroorzaakte de tweede rode vlag van dag. Hij spinde en moest zijn bolide na 18 rondes achterlaten in de grindbak.

Carlos Sainz maakte vanochtend ook maar weinig kilometers. De Spanjaard reed slechts vier rondes. In de loop van de ochtend onthulde Renault de oorzaak. Sainz kon weinig rijden door problemen met de versnellingsbak.

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden