Ralf Schumacher: Er gaan koppen rollen bij Ferrari

door Patrick Wuite
Sainz Ferrari Frankrijk

Oud-Formule 1-coureur Ralf Schumacher denkt dat er wat mensen ontslagen gaan worden bij Ferrari, nadat het Italiaanse team in Hongarije wéér een zege weggaf door een strategische miskleun. Hij vreest onder andere voor de toekomst van teambaas Mattia Binotto.

Het zag er rooskleurig uit voor Charles Leclerc. Hij leidde comfortabel de wedstrijd, maar Ferrari reageerde op een vroege tweede pitstop van Red Bull Racing en besloot Leclerc op harde banden naar buiten te sturen. Maar in de koele en lastige condities door de lichte miezerregen werkten die banden niet. Het leek wel alsof Leclerc op ijs reed. Hij kon niks doen tegen Verstappen en Russell, zocht nog een keer de pits op voor zachte banden en werd uiteindelijk zesde, tot grote teleurstelling van de Monegask.

Ralf Schumacher noemt de beslissing om Leclerc op harde banden naar buiten te sturen ongelooflijk. "Ik denk niet dat Red Bull op deze hulp rekende. Echt een onbegrijpelijke call was het van Ferrari", vertelt Schumacher aan Sky Deutschland.

Binotto en Leclerc na uitvalbeurt - Frankrijk 2022

Vrezen

De titel is nu, ondanks dat er nog negen races te gaan zijn, ver buiten zicht en dat kan gevolgen hebben voor de eindverantwoordelijke Mattia Binotto, denkt de zesvoudig grand prix-winnaar. "De toekomst van twee personen in de paddock is in gevaar: Daniel Ricciardo en Mattia Binotto. Als je het voorrecht hebt om voor de titel te gaan met Ferrari en je gooit het op deze manier weg, dan moet je echt voor je baan gaan vrezen. Er gaan te veel zaken verkeerd", aldus de Duitser.

Lees ook: Olav Mol: Verstappen op weg om titel te verdedigen

Lees ook: Overzicht: Wie rijdt waar in 2023?

Lees ook: Bas Schothorst en Olav Mol te gast in F1 aan Tafel

door Patrick Wuite

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden