Ralf Schumacher: Ook bij Michael, Brawn en Todt waren enkele jaren nodig

190038-test-barcellona-leclerc-day-4

De race in Brazilië was voor beide Mercedes en Ferrari een slecht weekend, zo beaamt ook Ralf Schumacher. Vooral over de moeilijkheden bij Ferrari roept de jongste Schumacher op tot geduld, waarbij hij wijst op de tijd dat zijn broer Michael bij de Italiaanse renstal reed.

Mercedes en Ferrari reisden naar São Paulo met 22 punten verschil in de strijd om de ereplaats achter Red Bull, maar eindigden ieder de race op Interlagos met slechts één auto; de SF-23 van Carlos Sainz op P6 en de W14 van Lewis Hamilton twee plaatsen achter hem.

De Mercedes verslond zijn eigen banden en zakte met een rap tempo naar achteren voordat Russell uitviel omdat de olietemperatuur in de power unit te hoog werd. Toto Wolff noemde het de slechtste race in de afgelopen 13 jaar voor Mercedes. Bij Ferrari viel Leclerc tijdens de formatieronde uit, waardoor alle hoop op zijn teamgenoot gevestigd was. Helaas kon Sainz Aston Martin, McLaren en Red Bull niet bijhouden en ondervond daarnaast problemen bij het terugschakelen.

Verspeelde kans

Ook oud F1-coureur Ralf Schumacher heeft het moeilijke weekend van beide teams besproken. "De zwakte van Mercedes was eigenlijk de kans van Ferrari in de strijd om de tweede plaats in het constructeurskampioenschap," schreef Schumacher in zijn rubriek voor de Duitse Sky Sports. "Maar ook Ferrari had geen goed weekend."

Ferrari, het probleemkind

Daarnaast erkent de Duitser dat het veel geduld vergt om terug aan de top te komen, waarbij hij zijn broer Michael Schumacher als voorbeeld neemt. "Ferrari is altijd een beetje een probleemkind geweest. Fred Vasseur kan niet het hele team in zes of zeven maanden op zijn kop zetten. Ook voor Michael, Ross Brawn en Jean Todt waren er enkele jaren nodig. Bij Ferrari heb je geduld nodig."

Mercedes loopt momenteel twintig punten voor op Ferrari bij de constructeurs, met nog twee races te gaan in Las Vegas en Abu Dhabi.

Brawn met Schumacher

Foto: Scuderia Ferrari Press Office

Lees ook: Liam Lawson overtuigd dat hij ooit de kans zal krijgen bij Red Bull

Lees ook: Haas F1 vraagt herziening resultaat GP Austin aan

Lees ook: Hero or Zero: Grand Prix van São Paulo

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden