Realisme bij Mercedes: We konden ze niet bijhouden

George Russell en Lewis Hamilton tijdens persfoto Bahrein 2022

Voor Mercedes was het een dag waarbij het de deksel op de neus kreeg tijdens de Grand prix van Bahrein. Er was hoop dat het team op race pace nog een vuist kon maken tegen de Ferrari's en de Aston Martin's. Eenmaal onderweg bleek dat behoorlijk tegen te vallen met als resultaat P5 voor Lewis Hamilton en P7 voor George Russell.

Het is niet het resultaat waar Mercedes op voorhand had gehoopt maar waar het misschien wel rekening mee hield. De teleurstelling overheerst desalniettemin bij het team uit Brackley. Ondanks de mooie gevechten op de baan met Fernando Alonso beseft Mercedes dat er nog veel werk te verrichten is.

 

"We zakken verder terug in het veld" 

Lewis Hamilton stond ondanks een lastige middag met een lichte glimlach voor de camera. "Ik hou echt van het racen. Ik had een geweldige start, kreeg Fernando in bocht vier en ik had zoiets van Oh wow, dit is een geweldige start van de race. Het voelde als een van mijn betere eerste rondes", aldus Hamilton tegenover F1.com. Later in de race kreeg de Brit steeds meer last van onderstuur. "We konden ze gewoon niet bijhouden." Hamilton is dan ook ontevreden met waar Mercedes momenteel staat op de grid. "We zijn het op drie na snelste team. We gaan achteruit, dus we hebben nog een hoop werk te doen."

 

"Terug naar de tekentafel"

George Russell had ook zeker geen gemakkelijke middag met als eind resultaat P7. De teleurstelling is dan ook duidelijk merkbaar. "Na gisteren dachten we dichter bij de Ferrari's en de Aston Martin's te staan. Dit was duidelijk niet het geval." Het team van Mercedes had namelijk wel verwacht erbij te zitten. "We moeten terug naar de tekentafel." Gelukkig voor Russell zijn er ook positieve punten van de W14. Van alle teams hebben zij nu het minst last van porpoising. Aldus de jonge Brit.

 

Lees ook: Hero or Zero: Grand Prix van Bahrein

Lees ook: Fernando Alonso: Ik heb ouderwets genoten

Lees ook: Sergio Pérez: Het is een geweldige start

 

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen