Red Bull beslist pas tijdens zomerstop over toekomst Pérez

Perez-marko-imola

Red Bull Racing gaat pas tijdens de zomerstop nadenken over de toekomst van Pérez. De Mexicaan presteert wisselvallig en moet volgens Red Bull-adviseur Helmut Marko nog even geduld hebben voordat hij zekerheid over zijn toekomst krijgt.

Sinds het vertrek van Daniel Ricciardo bij Red Bull Racing, heeft het team problemen met het vinden van de juiste teamgenoot voor Max Verstappen. Pierre Gasly en Alexander Albon konden niet in de buurt komen van de Nederlander. Met Pérez hoopte Red Bull een competitieve teamgenoot voor Verstappen te hebben gevonden. Voorlopig presteert de Mexicaan wisselend. "Zijn prestaties in de race zijn heel goed", zegt Marko tegen Formel1.de. "Maar", vervolgt hij, "het vlak waarop hij nog tekort komt, is de kwalificatie. Daar moeten we een verbetering zien."

Helmut-marko-bahrein-red-bull-700x467
(c) Foto: Red Bull Racing / Mark Thompson / Getty Images /

Besluit in zomerstop

Het contract van Pérez loopt eind dit seizoen af, dus moet er bij Red Bull Racing gekeken worden naar een teamgenoot voor Verstappen voor 2022. Een stoeltje voor Pérez is nog niet zeker. "We denken er op zijn vroegst pas in de zomer over na", zegt Marko. Volgens de adviseur heeft Red Bull een sterke positie in de rijdersmarkt. "Ik denk niet dat coureurs beginnen te onderhandelen met een ander team, voordat ze met ons hebben gepraat. We focussen ons nu volledig op het wereldkampioenschap en we zien geen probleem wat betreft de teamgenoot van Verstappen voor volgend jaar."

Lees ook: Vasseur: “Late opheldering flexi-achtervleugel FIA jammer”

Lees ook: Olav Mol: “Ik doe mijn werk met liefde voor de mensen thuis”

Lees ook: Marko hoopt op tot nok toe gevulde tribunes Oostenrijk

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden