SI202012110264_hires_jpeg_24bit_rgb

Red Bull denkt niet dat het upgraden van de huidige bolide, de RB16B, de inspanningen voor de 2022-auto in gevaar brengt. In gesprek met Autosport liet teambaas Christian Horner weten dat het team de uitdagingen van dit jaar en die van volgend jaar goed weet te balanceren. 

"Je moet het week voor week en race voor race bekijken", begint Horner. "Ik denk dat het team er goed in slaagt om de uitdagingen van dit jaar en die van volgend jaar te balanceren." Na afloop van twee succesvolle races in Oostenrijk voor Red Bull liet Horner weten dat het team ook nog steeds gefocust is op de auto van dit jaar. De teambaas denkt echter niet dat het invoeren van updates dit jaar de auto van volgend jaar in gevaar brengt.

Middelen verdelen en goed inzetten

"Het is niks nieuws. Ik bedoel er wordt momenteel veel van gemaakt, maar we hebben in het verleden ook grote reglementswijzigingen gehad dus je moet je middelen verdelen en gebruiken waar ze het meest nodig zijn." De Brit stelt daarnaast dat het team enorm hard, goed en effectief te werk gaat.

Max Verstappen / Red Bull Racing / Spielberg / Oostenrijk / 2021
Foto: Red Bull Content Pool - Clive Rose/Getty Images

Hoewel Red Bull de afgelopen vijf races gewonnen heeft, belooft de Grand Prix van Groot-Brittannië een uitdaging van een groter formaat te worden. "Het is jammer dat we niet meer races in Oostenrijk hebben. Nu gaan we naar een circuit (Silverstone red.) dat de afgelopen zeven jaar echt een Mercedes-bolwerk is geweest." De teambaas weet dan ook dat het waarschijnlijk geen makkelijk weekend gaat worden.

'Het is een echte Mercedes-baan'

"We weten dat het een echte Mercedes-baan is. Het gaat fascinerend zijn om te zien of we onze goede vorm mee kunnen nemen naar onze volgende thuisrace", vertelt Horner. In Groot-Brittannië zal naast de 'gewone' grand prix ook de eerste sprintkwalificatie (sprintrace red.) van het seizoen verreden worden. Het belooft dus een druk weekend te worden.

Lees ook: Ricciardo: “Problemen bij niet nakomen afspraak kwalificatie”

Lees ook: Räikkönen maakt volgens Coulthard fouten door leeftijd

Lees ook: Red Bull Racing wil nieuwe motor pas in 2026 introduceren

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen