Red Bull onthult nieuwe livery voor Austin

door Shakyra van den Heuvel
Livery Red Bull Austin, 2023

Red Bull heeft de eenmalige livery voor de Grand Prix van de Verenigde Staten onthuld. Een Red Bull-fan heeft de nieuwe uitstraling van de RB19 verzorgd en wordt 'The Lone Star Bull genoemd. Het nieuwe ontwerp bestaat uit de Texaanse kleuren en sterren. 

Fans konden via de Red Bull omgeving genaamd 'The Paddock' hun ontwerp indienen. Uiteindelijk werden uit alle ingezonden ontwerpen twee varianten gekozen. Twee variaties genaamd 'The Lone Star Bull' en 'The Lasso Bull' waren de twee favorieten van het team. Op deze twee ontwerpen konden de fans hun stem uitbrengen om zo hun favoriet te laten rijden op het Circuit of the Americas. Vandaag werd bekend gemaakt dat 'The Lone Star Bull' de meeste stemmen had ontvangen en daardoor had gewonnen. Dit ontwerp was goed herkenbaar aan zijn sterren en strepen, typerend voor Austin. Eerder dit jaar heeft een andere fan de livery tijdens de Grand Prix van Miami mogen verzorgen. "Het is spannend om deze unieke, door fans gedreven competitie tot leven te zien komen", zegt teambaas Christian Horner tegenover Motorsport.com

Red Bull belooft de winnaar van deze competitie een volledig verzorgde reis krijgt, inclusief een bezoek aan de garage tijdens de vrije training in het sprintweekend in Austin. Later dit jaar is er nog één mogelijkheid om de auto een nieuw uiterlijk geven, namelijk tijdens de eerste editie van de Grand Prix van Las Vegas. Hier kunnen de fans stemmen uit tien verschillende mogelijkheden. 

 

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Oracle Red Bull Racing (@redbullracing)

Livery Haas

Niet alleen het team van Red Bull heeft dit weekend gekozen voor een ander uiterlijk, ook de auto van Haas ziet er dit weekend anders uit. Het F1-team is afkomstig vanuit de Verenigde Staten en wil dit uiteraard laten terugkomen in hun bolides tijdens de Grand Prix van Amerika. Ook op deze auto zullen de bekende stars en stripes te zien zijn die zo kenmerkend zijn voor Austin, Texas. 

 

Lees ook: Lance Stroll gewaarschuwd door FIA na incident in Qatar

Lees ook: McLaren-duo: P3 in constructeurskampioenschap haalbaar

Lees ook: Nico Hulkenberg hoopt op 'vroeg kerstcadeau' in Austin

 

 

door Shakyra van den Heuvel

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden