Red Bull over toekomstige motor: "Er is geen plan B"

door Shakyra van den Heuvel
Honda 2019

De komende jaren zal Red Bull nog rijden met hun huidige motor van Honda. Vanaf 2026 zullen zij met hun eigen motor gaan rijden, in samenwerking met Ford. Alles is er aan gelegen om de samenwerking met Ford tot een succes te maken. 

In 2019 ging Red Bull samenwerken met Honda. In de jaren hiervoor had het team van McLaren meerdere jaren met de motorleverancier gewerkt, maar deze jaren waren alles behalve succesvol. Red Bull kreeg daarom ook veel kritiek vanwege deze overstap. Ondanks deze kritiek hebben beide partijen laten zien dat ze samen succesvol kunnen zijn en zelfs diverse wereldtitels kunnen binnenhalen. Vanaf 2026 zullen de wegen scheiden en zal Red Bull gaan rijden met hun eigen motoren. Ze zijn een samenwerking aangegaan met Ford waarmee ze op de achtergrond de nieuwe motoren aan het ontwikkelen zijn. Honda had in eerste instantie aangekondigd dat zij uit de Formule 1 zouden stappen als leverancier, maar besloten alsnog om vanaf 2026 hun motoren te leveren aan het team van Aston Martin. 

Red-Bull-Honda-700x467
(c) Foto: Red Bull Racing / Mark Thompson / Getty Images

"Geen plan B"

Volgens Helmut Marko, adviseur van Red Bull, neemt het team een groot risico. "Er is geen plan B. Het moet werken. Vanaf 2026 racen wij met onze eigen auto" , aldus de adviseur tegenover OE24. In de komende twee jaar zal Red Bull hun opvolger van motor gaan ontwikkelen samen met Ford. "Alles verloopt echter volgens plan en het ziet er goed uit." Helmut Marko was in het verleden ook betrokken bij de deal met Honda. Hij vertelt dat hij tevreden is over de huidige samenwerking en dat hij vertrouwen heeft in de komende jaren. "De deal met Honda was mijn deal, dus ik zal me daar ook mee blijven bemoeien."

Lees ook: Frans Verschuur te gast in F1 aan Tafel

Lees ook: Daniel Ricciardo over andere aanpak sinds F1-comeback: Ik deed waarschijnlijk te veel

Lees ook: Horner verwacht groots jaar op de rijdersmarkt

door Shakyra van den Heuvel

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden