Red Bull past ontwikkelingsprogramma aan

SI202105020263_hires_jpeg_24bit_rgb

Red Bull gaat het ontwikkelingsprogramma van de auto aanpassen. Dat heeft te maken met het wegvallen van de Grand Prix van Singapore. Doordat het high downforce-circuit wegvalt, is Red Bull genoodzaakt het programma iets aan te passen.

Red Bull heeft aan het begin van het seizoen bekend gemaakt dat het team veel updates gaat doorvoeren gedurende het jaar. Dat ontwikkelingsprogramma wordt nu aangepast door het wegvallen van de Grand Prix van Singapore. "Dat circuit vraagt namelijk om iets heel anders dan de overige circuits", legt Marko uit tegenover Auto, Motor und Sport.

Helmut-marko-bahrein-red-bull-700x467
(c) Foto: Red Bull Racing / Mark Thompson / Getty Images /

High downforce-circuit

Het stratencircuit van Singapore is een high downforce-circuit net zoals het circuit van Monaco. Daarnaast is er bijvoorbeeld ook de Hungaroring die veel downforce vereist, maar niet zoveel als in Monaco of Singapore. Daarom is het voor Red Bull belangrijk om het ontwikkelingsprogramma aan te passen. Marko baalt van het wegvallen van de Grand Prix van Singapore. "Het is een circuit dat goed bij de auto past", zegt Marko.

Welke race de vervanger wordt van de Grand Prix van Singapore is nog niet bekend. De vier grootste kanshebbers lijken Indianapolis, Circuit of the Americas, China en Turkije te zijn.

Lees ook: BREAKING: Grand Prix van Singapore gaat niet door

Lees ook: Deze circuits kunnen de GP van Singapore mogelijk vervangen

Lees ook: F1 aan Tafel over Vettel, Gasly en circuit Paul Ricard

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden