Red Bull Racing eert Honda met speciale livery in Turkije

SI202110070098_hires_jpeg_24bit_rgb

Voor de Grand Prix van Turkije rijden Max Verstappen, Sergio Pérez, Pierre Gasly en Yuki Tsunoda in een speciale auto om de samenwerking tussen de teams en de motorleverancier Honda te vieren. Tevens geeft het de fans in Japan een kans afscheid te nemen van Honda. De livery zou eigenlijk tijdens de thuisrace op Suzuka geïntroduceerd worden, maar die race was in augustus afgelast. 

De RB16B krijgt een vintage look en ziet er voor aankomend raceweekend wit uit terwijl de AlphaTauri AT02 de woorden 'dank u' in het Japans op de achtervleugel krijgt. De witte auto waar Verstappen en Pérez in gaan rijden, is geïnspireerd op de Honda RA 272, waarin Richie Ginther de Grand Prix van Mexico won in 1965. Dat was tevens de eerste Formule 1-overwinning van Honda.

[gallery size="full" link="none" columns="1" td_select_gallery_slide="slide" ids="87682,87683,87684,87685"]

Honda succesvol in de Formule 1

In 2018 begon de samenwerking tussen Red Bull en Honda en sindsdien zijn ze erg succesvol geweest, voor zowel Red Bull Racing als AlphaTauri. In totaal hebben de teams met Honda 14 overwinningen behaald, waaronder de winst van Pierre Gasly in Italië en de thuiswinst van Verstappen in Nederland. Daarnaast hebben ze samen 35 keer op het podium gestaan.

"De gekozen kleurstelling voor onze auto's is een eerbetoon aan Honda's opmerkelijke F1-reis en hopelijk kunnen we de fans dit weekend opnieuw een overwinning bezorgen in die legendarische kleuren", aldus teambaas van Red Bull Racing Christian Horner.

Lees ook: Franz Tost onder indruk: “Hij heeft alles volledig onder controle”

Lees ook: Masi wil flexibiliteit raceprogramma bij slechte weersvoorspelling

Lees ook: Tijdschema voor de Grand Prix van Turkije

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden