Red Bull: ''Snelheid van Perez konden we niet negeren''

Aston-Martin-Red-Bull-Racing

Christian Horner vertelt dat Sergio Perez er zelf voor gezorgd heeft, dat Red Bull Racing niet om hem heen kon. Perez maakte een sterk seizoen mee waarin hij vierde werd in het constructeurskampioenschap. Volgend jaar is hij de vervanger van Alexander Albon bij de Oostenrijkse renstal. 

Red Bull Racing maakte vrijdag wereldkundig dat Perez de nieuwe teamgenoot wordt van Max Vertappen in 2021. Albon doet een stapje terug en wordt reserve- en testcoureur.

Horner vertelt dat het een moeilijke keuze was, maar dat de snelheid van Perez gewoon niet genegeerd kon worden.

''De beslissing was ongelooflijk moeilijk", vertelt Horner aan Motorsport. ''Ik denk dat we allemaal wilden dat Alex slaagde. Wat we zeiden was dat we Alex het seizoen zouden geven en niet eerder beslissingen zouden nemen. Zo konden we over een complete set gegevens beschikken. Maar als je naar de data kijkt en naar de verhouding tussen de twee coureurs, dan was het een beslissing die daar duidelijk een beeld schepte. Het was gewoon onmogelijk om de prestaties van Sergio in de Racing Point in de loop van het jaar, en vooral in de tweede helft van het seizoen, te negeren. Dus een heel, heel moeilijke beslissing, nog moeilijker gemaakt door het feit dat Alex zo'n aardige vent is.''

Albon gaat zich richten op de reserverol bij het team van Red Bull en is een belangrijke schakel voor de auto van 2022 als testcoureur.

''Alex blijft een belangrijk onderdeel van het team, waarbij hij zich vooral richt op de ontwikkeling van 2022. En hij zal natuurlijk erg gefocust zijn om van zichzelf een kanshebber te maken om terug te komen in 2022."

Red Bull weet dat Perez voor een enorme uitdaging staat als teamgenoot van Verstappen, maar zowel het team als coureur zitten op één lijn wat er van elkaar verwacht wordt.

''Ik denk dat beide partijen erg realistisch zijn", zegt Horner. "Ik denk dat hij de kwaliteit van Max kent. Hij is nu een doorgewinterde racer. Hij heeft enorm veel ervaring en ik denk dat hij weet waar hij met Max mee te maken krijgt. Hij is de afgelopen jaren in goede doen geweest, dus ik denk niet dat hij die uitdaging in welke vorm dan ook onderschat. Maar ik denk dat hij absoluut verheugd is om de kans te krijgen om zichzelf te bewijzen'', besluit Horner.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen