Red Bull staat open voor afschaffing kwalificatiemodus

Horner-spaanse-gp

Christian Horner, teambaas van Red Bull Racing, vindt het een goed idee als de kwalificatiemodus wordt afgeschaft. Volgens Horner worden de onderlinge verschillen dan minder groot en heeft dit een financieel voordeel.

Met een nieuwe technische richtlijn wil de FIA verbieden dat teams tussen de kwalificatie en race nog van motormodus kunnen wisselen. Horner staat achter dit plan.

''We waren blij om het plan voor een nieuwe technische richtlijn voor de motoren te zien''. vertelt Horner aan Racefans.net. ''Dat zou het racen spannender kunnen maken. Het heeft gevolgen voor alle teams. De vraag is, hoeveel? Deze kwalificatiemodi zijn door de jaren heen ontwikkeld. Het is net als met het 'exhaust-blowing' van ons, toen moesten we het hele weekend met een standaardmodus rijden. Dit is iets soortgelijks en ik denk dat dat verstandig is voor de Formule 1''.

Horner denkt ook dat, met de afschaffing van de kwalificatiemodus, het een financieel voordeel gaat hebben: ''Er zijn enorme kosten verbonden aan het ontwikkelen van deze verschillende motorstanden. Ik denk dat het gezonder is voor de teams en het is positief dat het voor betere en spannendere races zorgt in de Formule 1'', besluit Horner.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden