Red Bull trekt Frans racetalent (16) aan

ss-isack-hadjar-youtube

Red Bull Racing heeft een nieuw talent aan het jeugdprogramma toegevoegd. De Fransman Isack Hadjar rijdt vanaf 2022 in de kleuren van Red Bull en staat onder leiding van Helmut Marko.

De zestienjarige Hadjar maakt dit seizoen indruk in het Formula Regional European Championship. De Fransman leidt het rookie klassement en doet mee om de prijzen. Hadjar werd vorig jaar al derde in de Franse Formule 4 en pakte ook al podiumplekken in de Aziatische Formule 3. Hij was onderdeel van het opleidingsprogramma van de Franse autosportbond FFSA.

De FFSA kwam met het nieuws over Hadjar. Bij Red Bull komt de Fransman onder leiding van adviseur Helmut Marko. Hadjar is niet de eerste Fransman in een jeugdprogramma van een Formule 1 team. Hij gaat onder andere landgenoten Pierre Gasly (Red Bull), Esteban Ocon (Mercedes) en Theo Pourchaire (Sauber) achterna.

"Beloning voor sterke seizoensstart"

Nicolas Deschaux, de voorzitter van de FFSA, is trots op Isack Hadjar. "Dit is een beloning voor zijn uitstekende start van het seizoen. Dit zal ervoor zorgen dat hij een extra stap kan zetten in de autosport", aldus de voorzitter.

Lees ook: Nieuwe technische richtlijn banden na Bakoe-debacle

Lees ook: Van Kalmthout loopt sleutelbeenblessure op tijdens training

Lees ook: Pérez wil herenakkoord kwalificatie bespreken

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen