Red Bull trekt nog eens vijf Mercedes-seniors aan

door Sandra Douma
SI202101230086_hires_jpeg_24bit_rgb

Red Bull Racing heeft na het aantrekken van Ben Hodgkinson opnieuw vijf medewerkers van de motor-afdeling van Mercedes gecontracteerd. Ze krijgen een leidende rol in het project van Red Bull Racing om vanaf 2022 hun eigen motoren te ontwikkelen.

Honda verlaat aan het eind van 2021 de Formule 1, waardoor Red Bull Racing en Scuderia AlphaTauri zonder motorleverancier aan het einde van dit seizoen zonder motor komen te staan. Eerder maakte Red Bull al bekend dat ze dan zelf de Honda-motoren zullen door ontwikkelen na 2021. Maar het uiteindelijke doel is het ontwikkelen van een nieuwe motor die aan het nieuwe F1-reglement voldoet. Dit nieuwe reglement wordt vanaf 2025 geïmplementeerd in de sport.

Steve Blewett, Omid Mostaghimi, Anton Mayo, Pip Clode en Steve Brodie gaan het team in Milton Keynes versterken in het motorontwikkelingsproject. De nieuwe motorafdeling van Red Bull, Red Bull Powertrains, krijgt door de bekendmaking van deze vijf nieuwe namen in een leiderschapsfunctie steeds meer vorm.

Daarnaast liet het team weten dat het in de komende weken ook een hoofd mechanische ontwikkeling zullen aankondigen.

Lees ook:  Samenwerking Volkswagen optie Red Bull volgens Wolff

Lees ook: Bleekemolen: "Eindelijk zien hoe verhoudingen liggen"

Lees ook: Romain Grosjean maakt terugkeer in Formule 1 bij Mercedes

door Sandra Douma

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden