'Renault blijft geïnteresseerd in Sergio Perez'

1920x1080-Sergio-Perez-Force-India-GP-Azerbeidzjan-2018

Renault is momenteel in gesprek met Carlos Sainz jr. over een langer verblijf bij de renstal, maar tegelijkertijd flirten de Fransen met Sergio Perez.

De Mexicaan lijkt de eerste gegadigde om Sainz jr. te vervangen in het geval de Spanjaard wordt teruggeroepen naar Red Bull Racing als Daniel Ricciardo aldaar besluit te vertrekken. Sainz jr. staat namelijk officieel bij Red Bull onder contract en is uitgeleend aan het Franse team.

Toekomst niet in eigen handen

"We zijn de gesprekken gestart met Carlos met als insteek de lange termijn", zegt Renault-teambaas Cyril Abiteboul in Autosport. "Daarbij accepteren wij dat de toekomst niet compleet in zijn of onze handen ligt."

"Het is niet een supercomfortabele situatie, maar dat zullen we moeten accepteren. We moeten ervoor zorgen dat we meer controle krijgen over onze toekomst en ons lot", zegt Abiteboul.

Lange tijd belangstelling voor Perez

Daarom is het niet verrassend dat Renault alternatieven achter de hand wil houden. De manager van Perez werd al op de paddock in Baku gezien in gesprek met Abiteboul. De Mexicaan staat al langer in de belangstelling van Renault, maar Perez besloot vorig jaar toch te blijven bij Force India.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden