Renault staat open om motoren te leveren aan Red Bull

AP-1V9C8655W2111_hires_jpeg_24bit_rgb_news

Renault heeft kenbaar gemaakt dat het open staat om opnieuw motoren te leveren aan Red Bull Racing en AlphaTauri. Dat heeft teambaas Cyril Abiteboul laten weten.

Red Bull moet op zoek naar een nieuwe motorleverancier voor haar teams, nadat Honda vrijdag aankondigde dat het de Formule 1 na 2021 gaat verlaten. Renault, Mercedes en Ferrari zijn dan de enige motorleveranciers in de Formule 1 en Renault lijkt de meest logische keuze, ondanks het feit dat Renault en Red Bull niet goed uit elkaar zijn gegaan in 2018.

Vanaf volgend jaar heeft Renault geen teams meer die van de Franse motor gebruikt maakt. Het team van McLaren is op dit moment het enige klantenteam van Renault, maar de Britse renstal stapt vanaf 2021 over naar de Mercedes krachtbron. Tot op heden heeft Abiteboul nog niks gehoord vanuit het Red Bull-kamp.

''Ik kan bevestigen dat er tot nu toe absoluut geen gesprek is geweest", vertelt hij tegen Autosport. ''We zijn ons terdege bewust van de regelgeving en we hebben alle intentie om aan de regelgeving en onze verplichtingen te voldoen. Het is duidelijk wat gedetailleerder. We moeten een aanvraag binnenkrijgen om motoren te leveren en dat is nog niet gebeurd. En ten tweede zijn er zeer specifieke omstandigheden, inclusief timing, om dit te laten gebeuren. En dat tijdskader is nog vrij ver weg, namelijk niet vóór de lente van volgend jaar. We weten dat in de F1 veel dingen kunnen gebeuren in een zeer beperkte tijd, en de lente van 2021 is nog erg ver. Er kan van alles gebeuren. Zoals ik al zei, zullen we voldoen aan elke verplichting die uit deze omstandigheid kan voortvloeien."

Abiteboul erkent dat een reünie met Red Bull ongemakkelijk zal zijn, gezien de gedeelde geschiedenis. Daarom verwacht Abiteboul dat de Renault-motor niet plan A zal zijn voor Helmut Marko en Christian Horner.

''Ik denk dat het wel ongemakkelijk zal zijn, maar we moeten natuurlijk naar de sport kijken. Ik kan me niet voorstellen dat Red Bull geen plan op de achtergrond heeft. Het is duidelijk dat ze hiervan op de hoogte moeten zijn geweest en Helmut en Christian zitten vol met ideeën en oplossingen. Ik verwacht niet dat we hun plan A zullen zijn."

 

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden