Renault: ‘Vandoorne is een serieuze optie voor ons’

HuEQMThV8OvBdH9x-cWVxnuL3qCgMuNt__1ST6774

Renault F1-teambaas Cyril Abiteboul heeft gezegd dat Stoffel Vandoorne in de belangstelling staat van het team. Mocht het contract van de Belg niet worden verlengd bij McLaren en er een plekje vrijkomen bij het Franse team, dan kan hij daar zeker aankloppen.

Renault heeft momenteel met Nico Hülkenberg en Carlos Sainz Jr. een sterk rijdersduo in handen. Echter staat de Spanjaard nog onder contract bij Red Bull Racing. Mocht Max Verstappen of Daniel Ricciardo daar het team verlaten, dan kan de Oostenrijkse stal een beroep doen op Sainz. Abiteboul geeft aan dat Vandoorne dan een serieuze optie is om het vrijgekomen stoeltje te vullen.

"Ik zeg niet dat Stoffel naar Renault gaat want dat is nu absoluut niet het geval, maar hij is zeker een rijder waar we naar kijken," aldus de teambaas tegen La Dernière Heure. "Wanneer ik me zo afvraag wat de mogelijke opties zijn, dan overweeg ik Vandoorne."

"Hij bevindt zich nu in een lastige situatie. Ik ken niet alle ins en outs, maar soms kan een andere omgeving een rijder energie geven om terug te veren. Hij was snel, getalenteerd en consistent in alle lagere klassen en dat kan niet ineens verdwenen zijn. Maar wanneer Fernando je teamgenoot is, wordt het gecompliceerd. Helemaal onder de omstandigheden waarin McLaren de laatste jaren verkeert. Maar hij is een topcoureur waar we in de toekomst naar kunnen kijken, afhankelijk hoe onze situatie zich ontwikkelt."

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden