Renault zoekt noodoplossing na radiatorproblemen

03e3-d74f-2c3a-4ae693ea41c7_560b24676edb73b98a2ab14f0fc3247fe374446c

Twee weekenden op een rij viel er een Renault uit door radiatorproblemen. Tijdens de eerste GP van Oostenrijk was het Daniel Ricciardo die gedwongen uitviel door radiatorproblemen. Door een lasfout was er namelijk een lek in de radiator ontstaan. Afgelopen weekend was het zijn teamgenoot Esteban Ocon die de race niet uit kon rijden vanwege hetzelfde radiatorprobleem. Het team van Renault is momenteel hard op zoek naar een noodoplossing zo vertelt CEO Marcin Budkowski in gesprek met Motorsport.com

"Het is extreem frustrerend en extreem teleurstellend", stelt Budkowski. "Het is een onderdeel dat wij krijgen van een leverancier. Om in detail te treden: het is een lasnaad op de radiator. We hebben alle lasnaden geïnspecteerd, maar geen problemen gevonden. En toch hadden we twee keer exact hetzelfde probleem.”

Ocon Grand Prix Oostenrijk 2020
(c) Renault F1

Het is opvallend dat deze problemen juist de afgelopen twee weekenden optraden, tijdens de wintertests gebruikte Renault namelijk hetzelfde type radiatoren. Dat leverde toen echter geen problemen op. Volgens Budkowski zouden de kerbstones van de Red Bull Ring een rol in het probleem kunnen spelen. De gele kerbstones kunnen namelijk voor veel schade zorgen als je er overheen rijdt.

"Er is iets wat wij niet begrijpen, of wat wij niet kunnen zien. Dus we gaan striktere maatregelen nemen voor de volgende race, maar we zijn extreem teleurgesteld dat we twee keer hetzelfde probleem hebben gehad en daarmee met beide coureurs een kans op punten hebben verloren", verzucht Budkowski. Het team van Renault verloor kostbare punten door de radiatorproblemen. De radiatoren zijn op dit moment onderweg naar Enstone waar ze gecontroleerd gaan worden, zo weet de CEO te vertellen.

Nieuwe produceren

Doordat de races zo vlak na elkaar plaatsvinden heeft Renault naar eigen zeggen geen tijd meer om nieuwe radiatoren te produceren. Het team wordt gedwongen om de huidige radiatoren aan te passen in de hoop de problemen zo op te lossen. "We moeten wat materiaal toevoegen en proberen de lasnaad te versterken, waardoor die minder gevoelig wordt voor scheuren of lekken", legt Budkowski uit. "Het wordt dus niet mooi, maar hopelijk wordt het goed genoeg voor één race. Voor de toekomst kijken we naar iets wat robuuster is."

Lees ook: Mercedes verwacht ‘zeer sterk’ Red Bull in Hongarije

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden