Van der Zande: “Inhaalactie als op Playstation"

LE-MANS-TEST-DAY-10.JPG

Renger van der Zande kwam samen met teamgenoot Kevin Magnussen in actie in het IMSA-kampioenschap. Er werd gereden op het circuit Leguna Seca in Californië waar Van der Zande en Magnussen een tweede plaats wisten te scoren.

Teamgenoot en oud Formule 1-coureur Magnussen zette de bolide op een mooie tweede startplek neer tijdens de kwalificatie. Door een slechte pitstop verloor het team een aantal plekken en moest het zich naar voren knokken. “We kwamen op de vierde of vijfde plek te liggen”, vertelt Van der Zande aan Grand Prix Radio. "Maar dankzij een goede strategie en een aantal mooie acties van Kevin lagen we al snel weer op de derde positie."

Renger van der Zande / IMSA
Foto: Renger van der Zande

“Ik dacht dat het best een gave actie was"

Van der Zande was gedurende de race continu in gevecht met Felipe Nasr. Anderhalf uur lang zat hij naar de achterkant van de auto te kijken van de Braziliaan, maar toen vond de Nederlander het mooi geweest. Met nog drie minuten te gaan zette de 35-jarige zijn auto uit bocht 1 iets tegen die van Nasr aan. In bocht drie deed hij dit met zijn hele auto en kon zo Nasr voorbij.

"Ik vond het best een gave actie”, vertelt Van der Zande enthousiast. “Het was net als op Gran Turismo op de Playstation vroeger, maar Nasr was er niet heel erg blij mee. De hoogste trede van het podium was onhaalbaar op Laguna Seca voor Van der Zande maar hoopt daar snel weer te staan. “Een tweede plek is goed, maar we willen toch winnen dus hopelijk kunnen we dat tijdens het volgende raceweekend in Long Beach doen."

Dat volgende raceweekend in de IMSA staat gepland voor 25 september op het circuit in Long Beach.

De hele update van Renger van der Zande is te horen op Grand Prix Radio.

Lees ook: Renger van der Zande vijfde in 24 uur Le Mans

Lees ook: Jeroen Mul: “Beste van weekend gemaakt” 

Lees ook: Van Splunteren tiende en achtste in Porsche Supercup

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden