Renger van der Zande kent tegenvallende 6 uur van Bahrein

IMG_8902

Renger van der Zande is negende in de LMP2-klasse geworden tijdens de 6 uur van Bahrein. Voorafgaand aan de race hoopte de Nederlander nog op de eerste podiumplaats van het seizoen, maar door een grote straf zat dat er niet in. Grand Prix Radio sprak met Van der Zande over zijn race.

Het team van Inter Europol, waar Van der Zande voor rijdt, kende een goede start van de race. Ze namen aan het begin de leiding, maar door meerdere straffen moesten ze vier minuten stilstaan in de pitstraat. "We hadden meer banden gebruikt dan dat er werden vrijgegeven vanuit de organisatie. Daarom kregen we een grote penalty", legde Van der Zande uit.

Losse deur

Naast de vele straffen had het team van Van der Zande nog een probleem. De deur kwam namelijk los en die kreeg Alex Brundle, een teamgenoot van Van der Zande, niet dicht van binnenuit de auto. "Dit was geen race om over naar huis te schrijven", vond Van der Zande. Volgende week krijgt de Nederlander een herkansing. Dan is namelijk de acht uur van Bahrein en tevens de laatste race van het WEC-seizoen.

Luister de hele update van Renger van der Zande op Grand Prix Radio.

Lees ook: Racing Team Nederland wint in Pro-Am 6 uur van Bahrein

Lees ook: Van der Zande hoopt op podium in slotraces WEC

Lees ook: F1 aan Tafel heeft hoge verwachtingen van GP van Mexico

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden