Van der Zande: “Proberen 12 uur Sebring te pakken”

IMG_7631

Renger van der Zande kijkt met een positief gevoel uit naar de 12 uur van Sebring die zaterdag wordt verreden. Samen met Kevin Magnussen zal hij met de Cadillac van Chip Ganassi Racing een gooi doen naar de eerste overwinning van het team tijdens de 12 uur van Sebring.

“Het is een heel mooi raceweekend. Je hebt de hele dag de race en het kan hier in Sebring toch wel 35 graden worden”, geeft Van der Zande aan. Omdat er zowel in de ochtend als de avond geracet wordt, maakt het de race erg bijzonder zegt hij. “De auto reageert altijd weer anders overdag dan dat hij ’s avonds doet. Op het einde van de race moet je sneller zijn om het verschil te maken om de race te winnen.”

Dichtbij de overwinning

Van der Zande laat weten dat hij al twee dagen op Sebring getest heeft samen met zijn teamgenoot Kevin Magnussen en zesvoudig Indycar-kampioen Scott Dixon. In januari waren ze al erg dichtbij de overwinning in de 24 uursrace van Daytona. “In de laatste anderhalf uur kon ik toen naar de leiding toe rijden, totdat ik een lekke band kreeg. We gaan proberen om in Sebring de 12 uur te pakken, maar het wordt een zware race. De competitie is hevig en zwaar, maar ik heb er alle vertrouwen in dat we een heel eind moeten kunnen komen”, sluit Van der Zande af.

De 12 uur van Sebring start zaterdag om 15.00 uur Nederlandse tijd.

De hele update van Renger van der Zande is ook te horen op GrandPrixRadio.

Lees ook: Renger van der Zande: "Het was een dramatische race"
Lees ook: Jeroen Bleekemolen kijkt uit naar ‘grote’ 12 uur Sebring

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden