Ricciardo: "Geen kritiek van Marko nodig"

door Jesse Janssen
helmut marko 2023

Na een teleurstellend weekend in Saoedi-Arabië kreeg Visa Cash App Racing Bulls-coureur Daniel Ricciardo veel kritiek van Helmut Marko, de man die zich bezighoudt met de coureurs bij VCARB en Red Bull. Echter vindt de Australiër deze kritiek onnodig.

Deze kritiek volgde nadat Ricciardo zich wederom lager kwalificeerde dan zijn teamgenoot Yuki Tsunoda. Helmut Marko schreef in zijn column voor het Duitse Speedweek het volgende: "Er staat veel op het spel voor Yuki en Daniel. Yuki zijn kwalificatie was uitstekend, dus Ricciardo moet binnenkort met iets beters komen."

daniel ricciardo yuki tsunoda 2024

Ricciardo: "Kritiek groot deel van de sport"

Ricciardo is geen vreemde op het gebied van kritiek krijgen van Helmut Marko. De "Honey Badger" zegt dat hij zelf goed weet dat hij zich moet verbeteren. "Nee, het is niet vervelend. Het is altijd al een groot onderdeel van de sport geweest", zegt de Australiër over het commentaar van de Oostenrijker.

Focus niet op de toekomst, maar op 1 weekend tegelijk

Ricciardo zijn matige seizoensstart komt net op een moment waarop hij hoopte dat fantastische resultaten hem een kans zouden geven om volgend seizoen weer voor Red Bull te racen. De Australiër focust zich echter één voor één op ieder weekend. "Ik ga elk weekend één voor één af. Een jaar geleden was er nog geen garantie dat ik hier weer zou zijn, dus ik ben nu niet op de lange termijn aan het denken. Voor nu ligt de focus op waar ik nu ben." 

 

Lees ook: Ocon: "Het is geen situatie waar we van genieten"

Lees ook: Tijdschema Grand Prix van Australië

Lees ook: Ben Sulayem vrijgesproken van inmenging

door Jesse Janssen

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden