Ricciardo: "Zondag gebruik maken van vrije bandenkeuze"

2021AzerbaijanGrandPrixFridayGP2106_090651_54I2651

Daniel Ricciardo leek een beter weekend te kennen in Bakoe ten opzichte van zijn teleurstellende weekend in Monaco. Echter in de kwalificatie liep het niet zoals hij gepland had. De Australiër zorgde voor de derde code rood in de sessie door zijn McLaren in de muur van bocht drie te zetten en zal de race op zondag als dertiende moeten aanvangen.

Ricciardo was natuurlijk teleurgesteld na de kwalificatie maar kon het ook relativeren. "Het is jammer, maar ik weet dat stratencircuits erg lastig kunnen zijn. In de laatste ronde probeer je natuurlijk net iets meer. De sessie werd vaak onderbroken met rode vlaggen en gele vlaggen. Ik wist dat er meer te halen viel en dit was onze laatste run, dus ik probeerde het. De marges zijn erg klein en het lukte helaas niet", aldus Ricciardo tegenover Ziggo Sport.

Op de vraag van Rick Winkelman of het probleem bij het blokkeren van de remmen links voor lag gaf Ricciardo aan dat remmen hier nauw luistert. "Als je wat eerder of harder remt kunnen de remmen al blokkeren. De apex is zo kort, je hebt geen tijd om te corrigeren. De McLaren-coureur vergelijkt het met bocht 15, waar Max Verstappen in VT3 en Lance Stroll en Antonio Giovinazzi de muur raakten in de kwalificatie. "Als je besluit in te sturen en de auto stuurt niet in, dan is het voorbij."


"Het is uiteraard niet gelopen zoals ik het gewild had, maar ik moet nu vooruit kijken naar de race en maximaal gebruik maken van de vrije bandenkeuze die we hebben door op P13 te kwalificeren", sloot Ricciardo af.

Lees ook: Leclerc op pole na rommelige kwalificatie in Bakoe

Lees ook: Max Verstappen na kwalificatie Bakoe: “Het is wat het is”

Lees ook: Valtteri Bottas: “Reed op de limiet, kon niet sneller”

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden